Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Puffasztott rizses-zabos müzliszelet

Ezekből a helyes müzliszeletekből tartsatok mindig a kocsiban, és csomagoljatok belőle a gyerekek uzsonnás dobozába is! Kedvencem benne a puhasága, szaftos, nem fűrészpor állagú, ráadásul kedvetek szerint variálhatjátok az összetevőit is.
2018. April 13.

Hozzávalók

10 darabhoz
  • 15 dkg zabpehely
  • 15 dkg vegyes aszalvány (mazsola, áfonya, barack) és kandírozott gyümölcs
  • 4 dkg puffasztott rizs
  • 15 dkg méz
  • 10 dkg vaj
  • 8 dkg (csökkentett cukortartalmú) sűrűbb baracklekvár
  • 2 tojás
  • kevés teljes kiőrlésű búzaliszt

Elkészítés

A zabpelyhet forró, zsiradékmentes serpenyőben megpirítjuk. Összekeverjük a kiválasztott aszalt és kandírozott gyümölcsökkel, valamint a puffasztott rizzsel.

A mézet kis lángon felolvasztjuk a vajjal együtt. Ráöntjük a zabos keverékre, hozzáadjuk a lekvárt, alaposan elsimítjuk, összedolgozzuk. 1-2 órára hűtőbe tesszük. Ezt a fázist nem érdemes kihagyni, ezalatt a hozzávalók megpuhulnak, tömörödnek, így nem fognak szétesni majd a szeleteink.

A pihentetett keveréket keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a tojásokat és a lisztet. Formázható keveréket kell kapnunk. Ha törik, még egy tojást, ha túl nedves, további kevés lisztet (vagy esetleg finomra őrölt olajos magot) adhatunk hozzá.

A masszából 10 kis lapos szeletkét formázunk. Sütőpapírral leterített sütőlemezre helyezzük, és 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk. Légkeveréssel addig sütjük, amíg megpirulnak és megszilárdulnak a müzliszeletek. Légmentesen záródó dobozban tároljuk.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Epres-camembert sajtos csirkesaláta

Epres-camembert sajtos csirkesaláta

Rövid az eperszezon, használjátok ki! Nálam ilyenkor mindig jókora mennyiség lapul a hűtőben, és nemcsak édes, hanem sós ételekbe is teszek belőle. Ez a recept az egyik legfinomabb tavaszi salátám, általában vacsorára készítem magunknak.
Kapros-uborkás tésztasaláta

Kapros-uborkás tésztasaláta

A nyár egyik hírnöke: a kapor!
Zöldséges fasírt

Zöldséges fasírt

Ünnepi menüvé varázsolt zöldséges fogás

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!