Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: shutterstock

Porcukros minifánk

2016. December 4.

Hozzávalók

18-20 darab
  • 1 teáskanál almaecet
  • 2/3 csésze tej
  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • 2 ½ evőkanál növényi olaj vagy olvasztott kókuszzsír
  • 1 csésze búza vagy tönkölyliszt
  • 1 ½ teáskanál sütőpor
  • 1/3 csésze +2 evőkanál cukor
  • ¼ teáskanál só
  • 1 csésze porcukor

Elkészítés

1. Egy kis tálban keverjük össze az első négy hozzávalót.

2. Melegítsük elő a sütőt 175 fokra, és vajazzunk ki egy mini vagy normál fánk vagy muffinformát.

3. Egy nagy tálban keverjük össze a porcukron kívül az összes maradék hozzávalót.

4. Öntsük a nedves hozzávalókat a szárazakhoz, keverjük, amíg összeáll a tészta, és azonnal öntsük a formába.

5. Süssük 8 percig, és hagyjuk teljesen kihűlni, mielőtt kivesszük a formából.

6. Öntsük a porcukrot egy tálba, és vagy forgassuk bele a fánkokat, vagy szórjuk meg a fánkok tetejét.

 

Forrás: chocolatecoveredkatie.com

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!