Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: shutterstock

Isteni pohárkrém egyenesen Bostonból

Krémes mandulapuding puha csokikrémmel rétegezve
2017. February 24.

Hozzávalók

2 személyre
  • Mandulás réteg:
  • 1,5 csésze kókusztej/szójatej
  • ½ tk. vaníliaaroma
  • ¼ tk. mandulaaroma
  • csipet só
  • 1 ek. kukoricakeményítő
  • 1 ek. liszt
  • 2 ek. édesítő
  • Csokis réteg:
  • ½ csésze kókusztej/szójatej
  • 1 csésze félédes csoki (apróra kockázva)
  • ½ tk. vaníliaaroma
  • 1 ek. cukor/juharszirup (opcionális)

Elkészítés

Közepes lángon melegítsünk fel egy csésze kókusztejet/szójatejet (ne vegyük le a gázról), adjuk hozzá a vanília- és a mandulaaromát, sót, édesítőt. A maradék fél csésze tejbe keverjük bele a lisztet és a kukoricakeményítőt, majd ezt öntsük bele a gázon melegedő tejbe. Forraljuk fel a lábas tartalmát, majd csökkentsük a hőt, főzzük további 3-4 percig.

Melegítsük fel a ½ csésze kókusztejet/szójatejet, majd adjuk hozzá a csokoládét, a vaníliaaromát és a cukrot/szirupot (ha használunk). Kevergessük egy percig, majd vegyük le a tűzről. Folytassuk a kevergetést, ameddig a csoki teljesen elolvad. Hagyjuk hűlni 10 percig.

Merjünk 2-2 evőkanál csokipudingot kis tálkákba, majd rá egy réteg mandulapudingot. Ezután még egy csokis és még egy mandulás, amíg elfogy. Csoki- és/vagy kókuszreszelékkel díszítsük. 15-30 percre tegyük hűtőbe, mielőtt tálaljuk.

forrás: veganricha.com

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Banánpuding

Banánpuding

A New York-i Magnolia Bakery híres banánpudingjának receptje

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!