Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Poharas Rákóczi túrós

Vannak sütemények, amelyek sosem „mennek ki a divatból”, éppen csak más formát öltenek az aktuális gasztronómiai trendeknek köszönhetően. Most a Rákóczi túróst készítettem el pohárdesszertként, egészséges alapanyagokkal.
2018. May 12.

Hozzávalók

2 adaghoz
  • 30 g zabpehelyliszt
  • 10 g kókuszolaj
  • 1 db tojás
  • 80 g cukormentes sárgabarack lekvár
  • 150 g zsírszegény túró
  • 50 g natúr joghurt
  • 50 g eritrit
  • 1 evőkanál vanília aroma
  • 1 db citrom

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 180°C-ra.

A tojást kettéválasztjuk. A fehérjét 10 g eritrittel kemény habbá verjük, majd habzsákba töltjük. Sütőpapírral bélelt tepsibe kis halmokat formázunk belőle.

A tojássárgáját összemorzsoljuk a zabliszttel, 10 g eritrittel és a kókuszolajjal, majd szintén a sütőpapírra simítjuk 3-4 mm vastagon.

A tepsit a sütőbe toljuk. A tésztát 10 percig, a tojáshabot pedig kb. 5 percig, pirulásig sütjük.

Azalatt villával összetörjük a túrót, majd összekeverjük a natúr joghurttal, a maradék eritrittel, a vanília aromával és a citrom reszelt héjával.

Két pohárka vagy befőttes üveg aljába elosztjuk a lekvárt és rákanalazzuk a túrókrémet. Erre morzsoljuk a megsült tésztát, majd a tojáshabbal díszítjük a tetejét.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Egészséges köntösben egy klasszikus desszert: itt a reform tiramisu

Egészséges köntösben egy klasszikus desszert: itt a reform tiramisu

Szinte észre sem lehet venni, hogy babapiskóta, mascarpone, és nyers tojássárgája sem került ebbe a pohárkrémbe. A kávéba áztatott zabpiskóta és a túrós-kókusztejszínes krém tökéletesen pótolja a megszokott tiramisu ízét.
Epres panna cotta

Epres panna cotta

Az olaszok egyik kedvenc édessége a panna cotta, ami egy nagyon könnyű, bármikor fogyasztható desszert és természetesen elkészíthető diéta barát verzióban is.
Édesburgonyás palacsinta

Édesburgonyás palacsinta

Az édesburgonyát szinte bármihez felhasználhatjuk, még a palacsintához is. Nem csak gyönyörű szint kölcsönöz neki a benne található béta-karotin miatt, de édessége miatt az íz világot is különlegessé teszi.

Napi ajánlatunk

Top videók