Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Pizza Margherita

Adásban volt: 2014. július 4.
A recepthez tartozó videó
A tökéletes nápolyi pizza, a Pizza Margherita receptjét Gianni Annoni hozta el az Ízes életbe.

Hozzávalók

  • 1 kg liszt (magas sikértartalmú)
  • 10 g élesztő langyos vízben feloldva
  • 30-35 g só
  • 2 dl olivaolaj
  • 5-6 dl víz
  • 1 doboz hámozott paradicsom
  • 1 csomag mozzarella
  • 1 csokor bazsalikom

Elkészítés

A liszttel összekeverjük a sót, a vízben feloldott élesztőt és az olívaolajat.
Egy nagy keverőtálba öntjük és egy habverő gép dagasztófeje segítségével simára keverjük, és közben folyamatosan hozzáöntjük a langyos vizet.
Ha a tészta elkészült, átrakjuk egy lisztes gyúródeszkára és gombócot formálunk belőle, majd áttesszük egy nedves kendővel letakart edénybe, amiben a tészta megkel.
Ezt követően a megkelt tészta egy kiolajozott pizzaformába tesszük és a forma alakjára nyújtjuk.
A tetejét átkenjük olívaolajjal, majd pár percig melegebb helyen pihentetjük- akár a forró sütő mellett- és betesszük a minél meleg, ideális esetben 330 fokos sütőbe, ahol addig marad, amíg aranybarna lesz a teteje.
A hámozott paradicsomokat kivesszük a konzervből, kis kockákra felszeleteljük és egy tálkába tesszük, majd megsózzuk, hozzátépkedünk pár levél bazsalikomot, hozzákanalazunk egy kanál paradicsompürét és összekeverjük.
Ekkor kivesszük a sütőből a megpirult tésztát, átkenjük ezzel a paradicsomszósszal, megszórjuk az összetépkedett mozzarellával és 10-15 percre visszatesszük a forró sütőbe.

4/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Grill zöldséges csirkenyárs

Grill zöldséges csirkenyárs

Akár a grillrácsra, akár a sütőbe kerül ez a vörösboros, kakukkfüves pácban érlelt csirkemellkockákból, zöldségekből összeállított nyárs, mindenképp tökéletes vacsora vagy ebéd lesz belőle, hisz együtt készül a hús és a köret.
Fűszeres, paradicsomos zöldbab

Fűszeres, paradicsomos zöldbab

A fahéjas, paradicsomos zöldbab sült húsok remek kísérője.

Panna cotta málnaöntettel

Krémes, könnyű olasz ihletésű desszert, egyszerű alapanyagokból.

Napi ajánlatunk

Top videók

Húsgolyó másképp! Sonkába tekerve, nyársra húzva, padlizsánkrémmel és korianderes joghurttal

A szinte unalomig ismételt húsgolyó új értelmet nyer, ha vékony, ízletes sonkába tekerve sütjük át. A mártogatókkal se spóroljunk, nyáron a friss zöldségek és fűszernövények dömpingje jó alkalmat ad arra, hogy akár kétféle krém is készüljön egyszerre.

Üde, nyárias tésztaétel, melyet a citrom frissítő íze tesz igazán ellenállhatatlanná!

Arra az egyre figyeljetek, hogy elkészítéséhez mindenképp kezeletlen héjú citromot használjatok!