Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Pirított kelkáposzta

Adásban volt: 2015. March 19.
A recepthez tartozó videó
A megszokott, rizs-krumpli köret helyett bátran kísérletezzünk zöldségekkel, különleges alapanyagokkal vagy fűszerekkel. Ilyen ez a pirított kelkáposzta is, ami sokkal egészségesebbé és izgalmasabbá tehet egy húsételt.
2015. July 24.

Hozzávalók

  • 1 fej kelkáposzta
  • 1 csokor petrezselyem
  • kockázott bacon
  • 1 citrom
  • olívaolaj
  • 5 dkg dió

  • bors

Elkészítés

A felkockázott bacont egy forró serpenyőben zsírjára sütjük, és menet közben beleszórjuk a durvára vágott diót. Amikor elkészült, egy kis tálkában félretesszük.

Ugyanebben a serpenyőben, egy kevés  forró olajon lepirítjuk a laskára vágott kelkáposztát.  Egy-két percig nem nyúlunk hozzá, nem kevergetjük, megvárjuk, amíg kellőképpen karamellizálódik az alja, és összeesik. Ekkor már átforgathatjuk, sózhatjuk, borsozhatjuk, és egy egész citrom héjat is ráreszeljük.

Végül megszórjuk aprított petrezselyemmel, valamint a pirított szalonnás dióval.

Variáció: A kész kelkáposztát fölöntjük egy kis tejszínnel, összeforraljuk, és az előre kifőzött tésztával összekeverjük.

5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Mautner Zsófi

Mautner Zsófi receptje

Szerkesztőink kedvencei

A legfinomabb rakott kel

A legfinomabb rakott kel

A rakott kelkáposzta receptjét is érdemes néha újragondolni. Például vihetünk bele egy kis csavart, ha nem felejtünk el római köményt hozzáadni!

Napi ajánlatunk

Top videók