Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Piña Colada nap fagyival

Majdnem panna cotta lett belőle, de inkább házi fagyi.
2018. July 10.

Amikor megtudtam, hogy Piña Colada ünnepnap is létezik (minek nincs napja?!?) rögtön azt gondoltam, hogy ide nem elég a koktél maga, hanem valami extra kell. Felmerült a Piña Colada panna cotta, ami tulajdonképpen lehetett volna a koktél, vagyis kókusztej, és ananászlé, mondjuk valami rumos, ananászos chutneyval. Na de mégsem, mert a zselatin nem igazán szereti az ananászban lévő enzimeket, így aztán váltottam, és inkább, a nyárra is való tekintettel, egy fagyi felé vettem az irányt. Mivel tönkrement a fagyigépem, nem akartam készíteni, inkább csak felturbózni az amúgy isteni finom, boltban kapható kókuszfagyit. Ez lett belőle:

Hozzávalók

  • 1 doboz kókuszfagylalt
  • 1 dl ananászlé
  • 1 dl fehér rum, de lehet barna is, vagy Malibu
  • 1 kisebb ananász megtisztítva, felkockázva

Elkészítés

Vedd ki a kókuszfagyit a mélyhűtőből, és hagyd olvadni kb. 15 percig. Ekkor keverd bele az ananászlevet, a rumot és az ananászt, majd tedd vissza fagyni legalább 2 órára (a rumtól nehezebben és krémesebbre fagy). Ha gyerekeknek is kínálod, akkor hagyd ki belőle a rumot, viszont figyelj rá, hogy fél óránként keverd át, mert az ananászlétől kristályosabbra fagy.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Reteksaláta korianderrel

Reteksaláta korianderrel

Friss, roppanós retek, kecskesajt, koriander, finom szósz. Kész is, a szuper, friss, nyári sali.
Nyári polenta

Nyári polenta

Sárát megihlették a friss, lédús paradicsomok és elhozott nekünk egy könnyen elkészíthető polentát.
Jeges tea sorbet

Jeges tea sorbet

Jeges tea világnapra csináljunk belőle jeges desszertet!

Napi ajánlatunk

Top videók