Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Petrezselymes tabbouleh

Adásban volt: 2013. július 2.
A recepthez tartozó videó
A tabbouleben minden benne van, amiért a mediterrán és a közel-keleti konyhák ízeit szeretjük, ráadásul pillanatok alatt elkészül.
2015. október 6.

Hozzávalók

2-4 adag
  • 5 dkg finom szemcséjű bulgur
  • 1 kávéskanál só
  • 1 dl forró víz
  • 1 csokor újhagyma
  • fél kígyóuborka, kimagozva, apróra kockázva
  • 10 szem koktélparadicsom, negyedelve
  • 5 nagy csokor (20 dkg) petrezselyem, finomra aprítva
  • csipet őrölt római kömény

Elkészítés

A bulgurt átöblítjük, majd összekeverjük a sóval.
Ráöntünk 1 dl forró vizet, és tíz percig állni hagyjuk, amíg magába szívja az összes vizet.
Amíg a bulgur áll, felaprítjuk az összes zöldséget, és a petrezselymet  is egészen apróra vágjuk.
A megpuhult bulgurt összekeverjük az összes felaprított zöldséggel, végül egy csipet római köménnyel ízesítjük.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Mautner Zsófi

Mautner Zsófi receptje

Szerkesztőink kedvencei

Diétás, sült céklasaláta

Diétás, sült céklasaláta

Egyszerű, gyors, egészséges, diétás céklasaláta.
Egészséges brassói aprópecsenye

Egészséges brassói aprópecsenye

Aki szereti a klasszikus brassóit, ezt a változatot is nagyon kedvelni fogja.

Napi ajánlatunk

Top videók

Pesztós-sajtos koszorú

Az egyik legtutibb partikaja ez a pizzatészta alapú koszorú! Nemcsak finom, hanem a középre tálalt tetszőleges mártogatóssal nagyon mutatós is, házibulikon az asztalon a helye!