Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Petrezselymes tabbouleh

Adásban volt: 2013. július 2.
A recepthez tartozó videó
A tabbouleben minden benne van, amiért a mediterrán és a közel-keleti konyhák ízeit szeretjük, ráadásul pillanatok alatt elkészül.

Hozzávalók

2-4 adag
  • 5 dkg finom szemcséjű bulgur
  • 1 kávéskanál só
  • 1 dl forró víz
  • 1 csokor újhagyma
  • fél kígyóuborka, kimagozva, apróra kockázva
  • 10 szem koktélparadicsom, negyedelve
  • 5 nagy csokor (20 dkg) petrezselyem, finomra aprítva
  • csipet őrölt római kömény

Elkészítés

A bulgurt átöblítjük, majd összekeverjük a sóval.
Ráöntünk 1 dl forró vizet, és tíz percig állni hagyjuk, amíg magába szívja az összes vizet.
Amíg a bulgur áll, felaprítjuk az összes zöldséget, és a petrezselymet  is egészen apróra vágjuk.
A megpuhult bulgurt összekeverjük az összes felaprított zöldséggel, végül egy csipet római köménnyel ízesítjük.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Mautner Zsófi

Mautner Zsófi receptje

Szerkesztőink kedvencei

Diétás, sült céklasaláta

Diétás, sült céklasaláta

Egyszerű, gyors, egészséges, diétás céklasaláta.
Egészséges brassói aprópecsenye

Egészséges brassói aprópecsenye

Aki szereti a klasszikus brassóit, ezt a változatot is nagyon kedvelni fogja.

Napi ajánlatunk

Ha mindenképpen sütnöd kell, akkor süsd ezt!

Ha mindenképpen sütnöd kell, akkor süsd ezt!

"Nem torta, de bele lehet szúrni egy gyertyát, és nagyon finom, ráadásul bármilyen idénygyümölccsel működik,"
Hagyományos technológiával készült az idei Szent István-napi kenyér

Hagyományos technológiával készült az idei Szent István-napi kenyér

A Szent István-napi kenyér a Kurdi Family Pék Kft. Görböc kenyere lett az idén, amely hagyományos technológiával készült adalék nélkül - hangzott el az M1 aktuális csatorna pénteki műsorában.
Ajándék a vörösbor ünnepnapjára: Szilvafagyi Pinot Noir-ral

Ajándék a vörösbor ünnepnapjára: Szilvafagyi Pinot Noir-ral

Egy pohár vörösbor finom sajtokkal és egy kis friss bagettel egyszerűen tökéletes. Azonban ha kipróbálnátok valami mást, adjátok bátran szilvához.

Top videók

Húsgolyó másképp! Sonkába tekerve, nyársra húzva, padlizsánkrémmel és korianderes joghurttal

A szinte unalomig ismételt húsgolyó új értelmet nyer, ha vékony, ízletes sonkába tekerve sütjük át. A mártogatókkal se spóroljunk, nyáron a friss zöldségek és fűszernövények dömpingje jó alkalmat ad arra, hogy akár kétféle krém is készüljön egyszerre.

Üde, nyárias tésztaétel, melyet a citrom frissítő íze tesz igazán ellenállhatatlanná!

Arra az egyre figyeljetek, hogy elkészítéséhez mindenképp kezeletlen héjú citromot használjatok!