Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: shutterstock

Gyorsan elkészíthető olaszos vacsora: pesztós-sajtos tészta

2017. augusztus 21.

Hozzávalók

4 személyre
  • 280g tészta (pl.: kagylótészta)
  • 3 ek. sótlan vaj
  • 3 ek. liszt
  • 1,5 csésze tej
  • 1,5 csésze reszelt cheddar
  • ¼ csésze pesztó szósz
  • ½ tk. kóser só
  • ¼ tk. fekete bors

Elkészítés

Forraljunk fel egy lábasban vizet. Főzzük ki benne a tésztát a csomagolásán olvasható instrukciók szerint. Szűrjük le és tegyük félre.

Közepes lángon olvasszuk meg a vajat. Keverjük hozzá a lisztet, majd kb. 2 percig főzzük, folyamatos kavargatás mellett, amíg kisebb darabokban össze nem áll.

Fokozatosan, kis adagonként keverjük hozzá a tejet, puha keveréket kell kapnunk. Hagyjuk felforrni, majd vegyük takarék lángra. Folyamatos keverés mellett főzzük további 5-8 percig, amíg besűrűsödik.

Vegyük le a lángról, majd kis adagonként keverjük hozzá a sajtot. Ezután jöhet a pesztó, sózzuk, borsozzuk. Forgassuk bele a tésztát, tálaljuk melegen.

forrás: thekitchn.com

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Pesztó fodros kellel, dióval és parmezánnal

Pesztó fodros kellel, dióval és parmezánnal

A diót helyettesíthetjük kesudióval is
Hideg, joghurtos őszibarackleves bazsalikompesztóval

Hideg, joghurtos őszibarackleves bazsalikompesztóval

A hideg gyümölcslevesek, amúgy is a nyári ebédek főszereplői, ez a bazsalikomos őszibarackleves biztos siker, a bazsalikom egyszerűen csodát tesz!

Napi ajánlatunk

Top videók