Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Paradicsomos, spenótos, csirkés egytálétel, és csak egy serpenyő kell hozzá, meg kb. 25 perc, mindennel együtt!

Nagyon sokféle ízt kapsz ezért az időért, és négy embert is jóllakatsz vele mindössze 20 dkg tésztából!
2017. október 6.

Amikor tésztára gondolok, nem pont az orzo jut eszembe. Picike, rizsformájú tésztaszemek, talán inkább levesbe lenne jó, ráadásul nem éppen olcsó mulatság Magyarországon, ki tudja miért. A szószos tésztákhoz meg inkább más fajtákat ajánlanak, olyanokat, amik jól felveszik a szószokat a barázdált formáikkal, pl. a farfalle, vagy a fusili, vagy éppen jó hosszúak, és sok szósz fér el a felületükön, mint a tagliatellének, vagy a spaghettinek. Szóval akkor mi is a helyzet az orzóval?

Az olasz orzo, vagy risoni (egyébként más konyhákban is megtalálható, nem csak az olaszban) valóban inkább levestészta, de rizs formája miatt pirítva és főve, salátaként és egytálétekben is nagyon jó. Egyszerűen kezelhető, a rizshez képest gyorsan fő, így ha kapok belőle, akkor betárazok, mert általában durumlisztből készül, ezért tartalmas, laktató ételek készíthetők belőle. Mint ez az egytálétel is, ami paradicsomos, spenótos, csirkés, és csak egy serpenyő kell hozzá, meg kb. 25 perc, mindennel együtt. Nagyon sok réteg ízt kapsz ezért az időért, és négy embert is jóllakatsz vele mindössze 20 dkg  tésztából. Te is kíváncsi lettél, már látom, úgyhogy íme a recept.

Hozzávalók

  • ½ kg csirekcomb filé falatnyi kockákra vágva
  • só, bors
  • 1 közepes vöröshagyma apróra vágva
  • 1 ek olívaolaj
  • 1 gerezd fokhagyma apróra vágava
  • 1 konzerv aprított paradicsom a levével együtt
  • 25 dkg fagyasztott spenótlevél
  • 2 ½ dl alaplé vagy víz
  • 20 dkg tészta
  • reszelt parmezán a tálaláshoz.

Elkészítés

 

Sarateszta2

A spenótot tedd egy szűrőbe egy tál fölé és olvaszd ki, hogy minden levét kieressze, nyomkodd is ki ha kell. Hevíts olajat egy nagyobb serpenyőben, add hozzá a hagymát és párold 1-2 percig, majd mehet bele a kockára vágott csirke és a fokhagyma is, a sóval és borssal együtt. Addig süsd, amíg átfehéredik a hús, majd add hozzá a paradicsomot, a spenótot, a tésztát és az alaplevet is. Ilyenkor adhatsz hozzá csilipelyhet is ha csípősen szereted, vagy az olaszosabb ízhatás kedvéért szárított oregánót is. Keverd össze, forrald fel, majd alacsony lángon, lefedve főzd kb 15 percig, míg a tészta meg nem fő, és a lé nagyobb része elpárolog. Néha keverd meg, hogy ne ragadjon le. Ellenőriz, hogy kell-e ízesítened, majd forrón, parmezánnal megszórva tálald.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

3 dolog, amire érdemes költeni a következő bevásárláskor

3 dolog, amire érdemes költeni a következő bevásárláskor

Íme az én listám arról, hogy mi az, amire gondolkodás nélkül adok ki pénzt
Gyerekbarát cukkini egytál

Gyerekbarát cukkini egytál

Még mindig (és még meddig…) iskola, még mindig rohanás, lecke, munka, minden, ami a konyhában töltött időtől elvesz. És akkor még legyen egészséges is az a vacsora, meg laktató, meg persze finom, amit megesznek a gyerekek. Esznek cukkinit? Nem? Majd most fognak!
Pont ennek az ikonikus ételnek ne lenne ünnepnapja?

Pont ennek az ikonikus ételnek ne lenne ünnepnapja?

Ez pedig nem más, mint a sajtos melegszendvics, vagyis a grilled cheese (ami véletlenül sem grillezett sajtot jelent, hanem tényleg sajtos melegszendvicset). De nem ám csak így magában, hanem paradicsomlevessel együtt, amelynek receptjében van egy csavar is!

Napi ajánlatunk

Top videók

Ez a sütemény csak úgy roskadozik a gyümölcsös máktölteléktől! Zárjuk pitébe az ősz ízeit, a szilvát és a fahéjat!

A süti kapott egy finom, túrós tetőt is, hogy még könnyedebb és ellenállhatatlanabb legyen. Mákos-szilvás pite túrótetővel

A megunhatatlan tócsni - íme négy, egészséges változatban, egy kétperces videóban

Szakítsunk a hagyományos elkészítéssel és süssük a sütőben!