Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Paradicsomos-sajtos spagettimuffin

Ez a partifalatka (ami egy tál szezonális salátával vacsoraként is szolgálhat) hatalmas sikert arat gyerekek és felnőttek körében egyaránt, hiszen ki ne szeretné a paradicsomos spagettit jó sok sajttal megszórva?
2016. november 11.

Ez a partifalatka (ami egy tál szezonális salátával vacsoraként is szolgálhat) mindig hatalmas sikert arat gyerekek és felnőttek körében egyaránt, hiszen ki ne szeretné a paradicsomos spagettit jó sok sajttal megszórva? A sütőben ráadásul kap még egy kis roppanós textúrát, így még finomabb lesz a végeredmény. Langyosan és hidegen is tálalhatjuk.

Hozzávalók

12 darabhoz
  • 18 dkg spagetti

  • 1 evőkanál olívaolaj + a muffinforma kikenéséhez
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 25 dkg sűrű paradicsompüré
  • só, őrölt fekete bors
  • fél csokor petrezselyem + a tálaláshoz
  • 1 evőkanál szárított, morzsolt kakukkfű és oregano
  • 2 db tojás
  • 5 dkg parmezán sajt
  • 5 dkg trappista sajt + a tálaláshoz
  • 10 dkg mozzarella sajt

Elkészítés

1. A tésztát lobogó, enyhén sós vízben 8 perc alatt előfőzzük. Mikor elkészült, leszűrjük.

2. Egy serpenyőben felhevítjük az olívaolajat, majd a megtisztított, finomra aprított vörös- és fokhagymát üvegesre pároljuk rajta. Sóval, borssal, aprított petrezselyemzölddel, kakukkfűvel és oreganóval fűszerezzük, és lassú tűzön, kevergetve összefőzzük.

3. A kissé kihűlt tésztát összekeverjük az elhabart tojásokkal, a lereszelt parmezánnal és egy csipet sóval, majd hozzáforgatjuk a paradicsomszószt.

spagettimuffin1

4. Egy muffinforma mélyedéseit kikenjük olajjal, eloszlatjuk benne a tésztát, ráreszeljük a trappista sajtot, végül a tetejére morzsoljuk a mozzarellát. 180 fokra előmelegített sütőben 25 percet sütjük.

5. A kész muffinokat langyosra hűtjük, majd kiszedjük a formákból. Reszelt sajttal és aprított petrezselyemzölddel meghintve tálaljuk.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Csigó Zita

Csigó Zita receptje

Szerkesztőink kedvencei

Sütőben sült spenót tojással

Sütőben sült spenót tojással

Igazi ráérős hétvégi, sós reggeli. Nem csak pasiknak!
Füstölt sonkás, savanyú káposztás melegszendvics

Füstölt sonkás, savanyú káposztás melegszendvics

A világ egyik leghíresebb szendvicse, a Reuben szendvics, füstölt sonkával, sajttal és savanyú káposztával.
Tormás krumplipüré

Tormás krumplipüré

A klasszikus köret, tormával bolondítva. Az elkészítés a szokásos módon történik, mégis pikánsabb és különlegesebb lesz a krumplipürénk egy leheletnyi tormával. Grillcsirke, fasírt és a főtt sonka is imádni fogja.

Napi ajánlatunk

Top videók

Ez a sütemény csak úgy roskadozik a gyümölcsös máktölteléktől! Zárjuk pitébe az ősz ízeit, a szilvát és a fahéjat!

A süti kapott egy finom, túrós tetőt is, hogy még könnyedebb és ellenállhatatlanabb legyen. Mákos-szilvás pite túrótetővel

A megunhatatlan tócsni - íme négy, egészséges változatban, egy kétperces videóban

Szakítsunk a hagyományos elkészítéssel és süssük a sütőben!