Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Paradicsomos gersli

A gersli, azaz árpagyöngy nem csupán sólethez jó!
2018. November 23.

Nyáron mindig szoktam eltenni finom, édes paradicsomból passzírozott paradicsomot. Télen csak előveszek egy-egy üveggel, és máris mehet a lábasba. Ezúttal egy paradicsomos, paprikás gersli egytálételt mutatok nektek, amolyan lecsó-félét, amit a füstölt hús varázsol téliessé, laktatóvá. Ezt bele is kockázhatjátok az ételbe, én vékony szeletekre vágva szoktam hozzáadni.

Hozzávalók

4 személyre
  • 20 dkg gersli (árpagyöngy)
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 db tv-paprika
  • 3 db kisebb kápiapaprika
  • 6 dl passzírozott paradicsom
  • só, őrölt fekete bors
  • 40 dkg tetszőleges füstölt hús (pl. comb)

Elkészítés

A gerslit egy éjszakára hideg vízben áztatjuk, másnap leszűrjük, átöblítjük.

Egy lábasban felhevítjük az olajat, majd a megtisztított, felaprított vöröshagymát üvegesre pároljuk rajta. Mehet hozzá a szintén megpucolt, áttört fokhagyma, majd a gersli.

Közben a paprikákat megmossuk, felkarikázzuk. A lábasba szórjuk, majd felöntjük a passzírozott paradicsommal. Sózzuk borsozzuk, hozzáadjuk a szeletekre vagy kockákra vágott füstölt húst. Felforraljuk, majd lassú tűzön addig főzzük, amíg a gersli megpuhul. Ha szükséges, kevés vizet adhatunk hozzá közben. Frissen tálaljuk.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Gluténmentes almás palacsinta

Gluténmentes almás palacsinta

Gyerekkori kedvencünk, ezúttal glutén nélkül.
Spenótos-ricottás cannelloni

Spenótos-ricottás cannelloni

Ne csak paradicsomosan készítsd el a cannellonit!

Napi ajánlatunk

Top videók