Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Palacsintatorony gyümölcsszósszal

Ez a hatalmas adagnak látszó palacsintatorony csupa természetes és egészséges alapanyagból készült. Jó reggelit kívánunk!

Hozzávalók

  • 50 g banán
  • 20 g kókuszliszt
  • 50 g zabliszt
  • 1 mokkáskanál sütőpor
  • 1 tojás
  • 100 g eper
  • 20 g eritrit
  • 5 g kókuszolaj
  • 50 g görögdinnye vagy más gyümölcs
  • 5 g puffasztott quinoa

Elkészítés

1. A banánt pépesítjük villával, majd alaposan összekeverjük a kókuszliszttel, a zabliszttel, a sütőporral és a tojással.

2. Ezután folyamatosan kevergetve vízzel addig hígítjuk, amíg sűrűbb palacsintatészta állagot kapunk.

3. Egy palacsintasütő serpenyőt vékonyan megkenünk kókuszolajjal, felhevítjük, és adagolni kezdjük a tésztát, kb. 7-8 cm-es köröket formázva.

4. 2-3 perc alatt megsütjük a palacsinták mindkét oldalát, majd egymásra halmozzuk őket.

5. Mialatt sülnek a palacsinták, az epret felkockázzuk és az eritittel alacsony lángon néhány perc alatt felforraljuk.

6. Ha elkészültek a palacsinták, a torony tetejére kanalazzuk az eper szószt, megszórjuk puffasztott quinoával néhány szelet görögdinnyével vagy ízlés szerint más gyümölccsel díszítjük.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Gökler Krisztina

Gökler Krisztina receptje

Szerkesztőink kedvencei

Sütőben sült diós palacsinta

Sütőben sült diós palacsinta

Van-e jobb ötlet, mint a diótejes palacsinta körtével, narancsos étcsokoládés öntettel?
Zabpelyhes palacsinta juharsziruppal

Zabpelyhes palacsinta juharsziruppal

Palacsinta, amit mindenki szeret. Ezúttal zabpehellyel és juharsziruppal.
Paleo palacsinta

Paleo palacsinta

Polyák Lilla színésznő régóta az egészséges életmód híve. Családja számára folyamatosan keresi a megfelelő megoldást. Most a paleo étrendet részesítik előnyben, ami mindannyiuknak egyaránt szimpatikus, de leginkább nagyobbik fiának, Zsombornak vált hasznára, aki sportoló.

Napi ajánlatunk

Hideg, joghurtos őszibarackleves bazsalikompesztóval

Hideg, joghurtos őszibarackleves bazsalikompesztóval

A hideg gyümölcslevesek, amúgy is a nyári ebédek főszereplői, ez a bazsalikomos őszibarackleves biztos siker, a bazsalikom egyszerűen csodát tesz!
Íme a tiramisu nyári változata

Íme a tiramisu nyári változata

Gyümölcsös pohárdesszert, amiben fix a babapiskóta és a mascarpone, a változók: a gyümölcs, a kávé, a gyümölcslé, a tojás...

Top videók

Húsgolyó másképp! Sonkába tekerve, nyársra húzva, padlizsánkrémmel és korianderes joghurttal

A szinte unalomig ismételt húsgolyó új értelmet nyer, ha vékony, ízletes sonkába tekerve sütjük át. A mártogatókkal se spóroljunk, nyáron a friss zöldségek és fűszernövények dömpingje jó alkalmat ad arra, hogy akár kétféle krém is készüljön egyszerre.

Üde, nyárias tésztaétel, melyet a citrom frissítő íze tesz igazán ellenállhatatlanná!

Arra az egyre figyeljetek, hogy elkészítéséhez mindenképp kezeletlen héjú citromot használjatok!