Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Paella

Adásban volt: 2017. September 6.
A recepthez tartozó videó
2017. September 6.

Hozzávalók

4 személyre
  • 300 g csirkecomb filé
  • 10 db királyrák
  • 1-2 dl fehérbor
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 100 g tintahal
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 paradicsom
  • 2 ek paradicsompüré
  • 30 dkg kerekszemű vagy risotto rizs
  • 1,2 l hal alaplé
  • 25 dkg kék kagyló
  • 1 csipet sáfrány
  • 1 mk pirospaprika
  • friss petrezselyem
  • vaj
  • olívaolaj
  • só, bors

Elkészítés

1. A kockákra vágott csirkecombot egy forró serpenyőben olívaolajon megpirítjuk, közben sózzuk, borsozzuk.

2. Ezalatt egy másik felhevített serpenyőben olívaolajon, vajon és fehérborban a fokhagymával pár perc alatt megfőzzük a rákokat.

3. A tintahalat, ha frissen vesszük, akkor előbb megtisztítjuk és előkészítjük.

4. A rákokat és a csirkehúst egy tányérra tesszük és lecsöpögtetjük a felesleges zsiradékot.

5. Elkészítjük a paella alapszószt. A vöröshagymát a fokhagymával és a paradicsommal lepürésítünk, majd a felhevített olívaolajos serpenyőben megdinszteljük. Hozzáadjuk a tintahalat, a csirkehúst, a rizst és a paradicsompürét, valamint a sáfrányt és a pirospaprikát. Végül felöntjük az alaplével, hogy ellepje, végül 30 percig főzzük. Ne kevergessük túl sokat. Ha a rizs megpuhult, hozzáadjuk a rákokat, a sós vízben előfőzött kagylót és tálaljuk. Jó étvágyat!

 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Marton Adrienn

Marton Adrienn receptje

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!