Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Padlizsán pizza

2018. November 21.

Pizzaimádóként sokat gondolkozom, hogyan tudnám a tányéromra varázsolni kedvenc ízeimet anélkül, hogy egy étkezésen belül elfogyasszam a napi szénhidrátigényemet. Ez a padlizsános változat bármilyen diétába belepasszol, remek vacsoraötlet.

Hozzávalók

2 adaghoz
  • 30 dkg padlizsán
  • himalája só
  • 1 ek. kókuszolaj
  • 3 dkg vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg aprított, hámozott paradicsom
  • 10 dkg passzírozott paradicsom
  • őrölt bors
  • szárított zöldfűszerek (oregano, bazsalikom, majoránna, rozmaring)
  • 15 dkg paradicsom
  • 5 dkg csiperkegomba
  • 3 dkg lila hagyma
  • 5 dkg zsírszegény sajt
  • friss bazsalikom

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra.

A padlizsánt alaposan megmossuk, levágjuk a két végét, a húsát pedig korongokra vágjuk. A szeletek mindkét oldalát megsózzuk, majd papírtörlőn állni hagyjuk, hogy kicsepegjen a keserű leve.

Eközben elkészítjük a paradicsomszószt. Egy edényben kókuszolajat hevítünk, és megdinszteljük rajta a finomra aprított vörös- és fokhagymát. Beleöntjük az aprított és a passzírozott paradicsomot is, majd sózzuk, borsozzuk, és szárított zöldfűszerekkel fűszerezzük. Fedő alatt, alacsony lángon, 10 perc alatt sűrűre főzzük.

A lecsepegtetett padlizsánkorongokat szárazra törölgetjük, majd megkenjük 1-1 kanál paradicsomszósszal, feltétként szeletekre vágott paradicsomot, csiperkegombát és lila hagymát helyezünk rájuk, végül megszórjuk reszelt sajttal.

Az előmelegített sütőben 15 percig sütjük. Friss bazsalikomlevelekkel tálaljuk.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Napi ajánlatunk

Top videók