Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Pácolt, tűzdelt pulykacomb magos, mustáros burgonyával

Adásban volt: 2015. szeptember 24.
A recepthez tartozó videó
Igazi rusztikus fogás ez a laktató pulykás-zöldséges egytálétel. Elkészítése tényleg annyira egyszerű, hogy akár már holnap neki is állhatunk.
2015. szeptember 24.

Hozzávalók

  • 2 db pulyka felsőcomb filé
  • magos mustár
  • só, bors, kakukkfű
  • petrezselyem
  • friss rozmaring, olívaolaj
  • 6-7 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 1 db sárgarépa
  • 1 db fehérrépa
  • 2 dl rozé
  • 1 kg újburgonya
  • 3 dl alaplé
  • 1 db szárzeller
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 ek liszt

Elkészítés

A szalonnát felcsíkozzuk, a fokhagymát meghámozzuk és hosszában felvágjuk.
A pulykahúst egy hegyes késsel megszurkáljuk és ezekbe a résekbe tömködjük a szalonna csíkokat illetve a fokhagyma gerezdeket. Majd a húsra rakunk magos mustárt, friss kakukkfüvet, rozmaringot, egy felaprított fokhagymagerezdet, olívaolajat, sót és borsot és az egésszel alaposan bedörzsöljük. Hűtőszekrényben pár órát hagyjuk pácolódni.

A maradék szalonna csíkokat lepirítjuk. A répákat, zellert,  vöröshagymát meghámozzuk, megtisztítjuk. A fehérrépa zöld tövét rajta hagyhatjuk, ebben van a legtöbb ízanyag. A zöldségeket nagyobb, rusztikus darabokra vágjuk és a szalonna mellé rakjuk a teflonba. Adunk mellé egy gerezd, összetört fokhagymát, és friss zöldfűszereket.
A megmosott újburgonyákat, hámozás nélkül a zöldségekhez mellé pakoljuk. Ha lepirultak megsózhatjuk és frissen őrölünk rá borsot is.
Felöntjük a rosé borral és a csirkealaplével. A bepácolt pulykát erre a zöldségágyra rakjuk és 180 fokos sütőben készre sütjük.
A sütőből kivéve 2-3 evőkanálnyi levet lemerünk a pulyka alól és egy gyorsforraló edényben felforraljuk és egy evőkanál liszttel mártássá keverjük. Pár perc alatt elkészül.

Tálalás előtt a pulykát hagyjuk pihenni nagyjából 20 percig, csak ezután szeleteljük fel. Zöldségágyon, mártással bőven meglocsolva kínáljuk. 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Pataky Péter

Pataky Péter receptje

Szerkesztőink kedvencei

Baconben sült pulykafasírt

Baconben sült pulykafasírt

Családi ebéd biztos befutója lehet ez az egyben sült fasírt. Dekoratív, egyszerű de népszerű.
Egyben sült, fokhagymával tűzdelt pulykacomb

Egyben sült, fokhagymával tűzdelt pulykacomb

Ez a fokhagymával és szalonnával tűzdelt omlós, szaftos pulykasült, bármelyik ünnepi asztalon megállja a helyét.
Édesburgonyás lencsés rakott pulyka

Édesburgonyás lencsés rakott pulyka

Fantasztikus egytálétel maradék pulykasültből, édesburgonyából és lencséből, az igazán hideg napokra.

Napi ajánlatunk

Top videók