Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Pácolt oldalas kukoricalepénnyel

Használjuk ki a jó időt, készítsük el a húst kint, a grillen.
2018. July 4.

Készíthetitek grillen vagy sütőben, ahogy csak szeretnétek. Egy biztos: a finom, pácolt húsoknak most nyáron van a főszezonja. Az alábbi oldalast sütőben készítettem, mire átsül, szinte leomlik a hús a csontról. A köreten is csavartam egyet, a jó öreg burgonyát belül krémes, kívül ropogós kukoricalepényre cseréltem.

Hozzávalók

4 személyre
  • A húshoz:
  • 1 dl ketchup
  • 0,5 dl mustár
  • 4 dkg nádcukor
  • 3 evőkanál szójaszósz
  • só, cayenne-bors
  • 1 kg csontos sertésoldalas felszeletelve
  • A lepényhez:
  • 4 dl tej
  • 4 dl víz
  • 15 dkg kukoricadara

  • 1 evőkanál vaj
  • 5 dkg parmezán
  • 4 ág kakukkfű

Elkészítés

A páchoz összekeverjük a ketchupöt a mustárral, a nádcukorral és a szójaszósszal. Ízlés szerint ízesítjük sóval és cayenne-borssal (érdemes kóstolgatni!), majd beleforgatjuk a húsokat. Lefedjük, és néhány órára hűtőbe tesszük pácolódni.

Elkészítjük a köretet. A tejet a vízzel összeforraljuk, majd beleszórjuk a kukoricadarát. Megsózzuk, hozzáadjuk a vajat, és közepes lángon, kevergetve sűrűre főzzük. Végül belereszeljük a parmezánt, hozzáadjuk a kakukkfű lecsipkedett leveleit, és így is főzzük pár percet. A masszát vízzel kiöblített (vagy sütőpapírral bélelt) közepes méretű sütőtálba simítjuk. Lefedjük, hagyjuk, hogy kihűljön és megszilárduljon.

A húst a páccal együtt sütőtálba tesszük. Alufóliát borítunk rá, majd 150 fokos sütőbe toljuk. Lassan puhára sütjük, néha átforgatjuk. Amikor már jó puha, kérget sütünk a húsra. Levesszük az alufóliát, és a hőmérsékletet felemeljük 190 fokra, és így sütjük további kb. 10-12 percet.

A megszilárdult kukoricás masszát kiborítjuk a tálból, és tetszőleges méretű szeletekre vágjuk. Sütőpapírral leterített sütőlemezre helyezzük, és a sütő grillfokozatán kissé meggrillezzük. A hús mellé tálaljuk, tetszőleges zöldségekkel, salátával körítjük.

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Padlizsános quesadilla

Padlizsános quesadilla

Egy csomag tortillalap mindig lapul a konyhaszekrényemben. Ha gyors ebédet vagy vacsorát szeretnék készíteni, csak előkapom őket, megtöltöm mindenféle finomsággal, és már tálalhatok is. Most barna rizs, kolbász, padlizsán és curry fűszerkeverék adta a töltelék alapját.
Cukkinitészta húsos raguval

Cukkinitészta húsos raguval

Legyen kevesebb kalória!
Házi májkrémvariációk

Házi májkrémvariációk

Hogy mennyire sokoldalú a májkrém? Minimum ennyire.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!