Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Őszibarackos morzsasüti

Egyszerűen elkészíthető, őszváró desszert.
2018. August 31.

Szerintem az augusztusban az őszibarack megjelenése az egyik legjobb dolog. Ilyenkor mindig többféle sütit készítek belőle, ezek közül az egyik tuti befutó nálunk a morzsasüti. Zabos, mazsolás, fahéjas, rengeteg gyümölccsel. Ja, és munka alig van vele, a sütő elvégzi helyettünk.

Hozzávalók

4 nagy adaghoz
  • A gyümölcsös réteghez:
  • 80 dkg őszibarack
  • 1 nagy marék mazsola
  • cukor (a barack édességének függvényében, el is hagyható)
  • 1 csapott teáskanál őrölt fahéj
  • A morzsához:
  • 15 dkg liszt
  • 5 dkg zabpehely
  • 8 dkg cukor
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 12 dkg vaj
  • porcukor a tálaláshoz

Elkészítés

Az őszibarackot megmossuk, meghámozzuk, apróra felkockázzuk, majd kiterítjük egy közepes méretű sütőtál aljában. Rászórjuk a mazsolát, ízlés szerint édesítjük cukorral, majd az egészet összekeverjük a fahéjjal.

A morzsához a lisztben elkeverjük a zabpelyhet, hozzáadjuk a kétféle cukrot. Belemorzsoljuk a vajat, majd éppen csak annyira dolgozzuk össze, hogy morzsás állagot kapjunk. A barackos rétegre kanalazzuk.

A sütőtálat 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és a morzsasütit kb. 40-45 perc alatt készre sütjük. Porcukorral meghintve tálaljuk, vaníliafagyival még finomabb!

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Habcsókos-sárgadinnyés pohárdesszert

Habcsókos-sárgadinnyés pohárdesszert

Hűsítő finomság a javából ez a vaníliás, kókuszlikőrös desszert. Múlt héten már megmutattam nektek a kedvenc sós sárgadinnyés receptemet, most jöjjön egy édesség ugyanezzel a gyümölccsel a főszerepben.
Joghurtos-gyümölcsös parfé

Joghurtos-gyümölcsös parfé

A nyár a sütés nélküli desszerteké. Lehetőleg sok-sok gyümölccsel.
Tojáslikőrös panna cotta

Tojáslikőrös panna cotta

Gyorsan elkészíthető desszert, csak sajnos várnunk kell, amíg megdermed.

Napi ajánlatunk

Top videók