Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Olivér séf túrós barackos sütemény ajánlata

Vaníliás-barackos Charlotte torta

Hozzávalók

  • A piskótához:
  • 10 db tojás
  • 10 evőkanál liszt
  • 10 evőkanál cukor
  • csipetnyi só
  • fél citrom reszelt héja
  • A krémhez:
  • 250 g túró
  • 100 g mascarpone
  • 150 g sárgabarack
  • 2 evőkanál vanília aroma
  • 1 teáskanál vanília őrlemény (elhagyható)
  • 120 ml habtejszín
  • 200 g porcukor
  • 5 g zselatin

Elkészítés

aug4_1
 
A piskóta elkészítése:
A tojásokat válasszuk szét. A fehérjét elkezdjük felverni egy csipet sóval, majd amikor kezd habosodni, hozzáadjuk apránként a cukrot. A sárgáját is kihabosítjuk, belereszeljük a citrom héját, ezután óvatosan hozzáforgatjuk a fehérjéhez. Hozzászitáljuk a lisztet is három részletben és alaposan elkeverjük egy spatula segítségével. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a masszát és egyenletesen kikenjük kb. 1 cm vastagra. 180 fokon, kb. 10-12 perc alatt (tűpróbával) készre sütjük. Miután megsült,  lehúzzuk róla a sütőpapírt, megkenjük baracklekvárral, majd egy nedves konyharuha segítségével szorosan feltekerjük, így hagyjuk kihűlni. 
Közben elkészítjük a krémet.
Elkészítés:
Egy nagyobb tálba belemérjük a túrót, a mascrponét, a porcukrot, a vaníliát és krémesre turmixoljuk. A sárgabarackot alaposan megmossuk, felkockázzuk és a krémhez keverjük. Amíg kemény habbá verődik a tejszín, addig áztassuk be a zselatint kevés hideg vízbe (éppen hogy ellepje). Ha megduzzadt, melegítsük meg mikróban csípősre és adjuk a krémhez. Habverő segítségével gyors mozdulatokkal keverjük jól el. Ezután mehet bele a felvert tejszín, szintén gyors mozdulatokkal. 
Frissentartó fóliával kibélelünk egy közepes méretű tálat (félkör alakú). Ujjnyi vastagra felszeleteljük a kihűlt piskótatekercset és kibéleljük a szeletekkel a tál falát (a tetején hagyjunk rá 1-1,5 cm-t az aljához való szeletekhez). Kitöltjük krémmel a közepét, elsimítjuk a tetejét, majd befedjük a maradék piskótatekerccsel.
1 éjszakára a hűtőbe tesszük, porcukorral tálaljuk.
 
0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

8 perces mascarponés pohárdesszert

8 perces mascarponés pohárdesszert

Ez a váratlan vendég desszertje

Napi ajánlatunk

Hideg, joghurtos őszibarackleves bazsalikompesztóval

Hideg, joghurtos őszibarackleves bazsalikompesztóval

A hideg gyümölcslevesek, amúgy is a nyári ebédek főszereplői, ez a bazsalikomos őszibarackleves biztos siker, a bazsalikom egyszerűen csodát tesz!
Íme a tiramisu nyári változata

Íme a tiramisu nyári változata

Gyümölcsös pohárdesszert, amiben fix a babapiskóta és a mascarpone, a változók: a gyümölcs, a kávé, a gyümölcslé, a tojás...

Top videók

Húsgolyó másképp! Sonkába tekerve, nyársra húzva, padlizsánkrémmel és korianderes joghurttal

A szinte unalomig ismételt húsgolyó új értelmet nyer, ha vékony, ízletes sonkába tekerve sütjük át. A mártogatókkal se spóroljunk, nyáron a friss zöldségek és fűszernövények dömpingje jó alkalmat ad arra, hogy akár kétféle krém is készüljön egyszerre.

Üde, nyárias tésztaétel, melyet a citrom frissítő íze tesz igazán ellenállhatatlanná!

Arra az egyre figyeljetek, hogy elkészítéséhez mindenképp kezeletlen héjú citromot használjatok!