Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Olivér séf diós bejglije

2017. December 23.

Hozzávalók

kb. 2 rúdhoz:
  • A tésztához:
  • 25 dkg liszt
  • 12,5 dkg Rama (szobahőmérsékletű)
  • 5 dkg porcukor
  • csipet só
  • 1 db egész tojás
  • 1,25 dkg friss élesztő
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 1 dl tej
  • A töltelékhez:
  • 20 dkg darált dió
  • 15 dkg porcukor
  • 4 nagyobb evőkanál baracklekvár
  • 4 evőkanál méz
  • 1 db narancshéj
  • 1 db citromhéj
  • 2 evőkanál rumaroma vagy ízlés szerint több

Elkészítés

A tejet langyosítsuk meg és morzsoljuk bele a friss élesztőt, keverjük el egy teáskanál cukkorral, majd hagyjuk lefedve felfutni. A száraz hozzávalókat (liszt, porcukor, só, citrom héj) mérjük ki egy tálba, majd adjuk hozzá a felkockázott margarint és morzsoljuk el a liszttel. Adjuk hozzá a tojást és a felfuttatott élesztőt, majd gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze. Tegyük a tésztát egy lisztezett tálba, fedjük le és hagyjuk legalább 1 órát kelni. Közben elkészítjük a tölteléket.
 
 
A töltelék:
Az összes hozzávalót kimérjük egy nagyobb tálba és alaposan elkeverjük.
 
A megkelt tésztát ketté osztjuk és lisztezett felületen kinyújtjuk téglalap alakúra, kb. 3-4 mm vastagra. Fontos, hogy mindenhol ugyanolyan vastag legyen. Felezzük el a töltelékünket is és kenjük meg vele a tésztát. Tekerjük fel őket, de ne legyen szoros, különben meg fog repedni a teteje sülés közben. Fektessük sütőpapírral bélelt tepsibe/sütőlemezre. Kenjük körbe őket tojásfehérjével és tegyük vissza a hűtőbe kb. 10 percre. Ezután tojássárgájával kenjünk meg, villával megszurkáljuk a tetejét és mehet az előmelegített, 180 fokos sütőbe. Süssük aranybarnára. (20-25 perc). Díszítsük egész dióval, porcukorral.
 
Kellemes Ünnepeket!
0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Napi ajánlatunk

Top videók