Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Oldalas káposztával és sárgaborsópürével

Adásban volt: 2016. November 24.
A recepthez tartozó videó
2016. November 24.

Hozzávalók

  • 1,5 kg oldalas
  • 10 gerezd fokhagyma
  • 1-2 tk. magos mustár
  • 50 dkg sárgaborsó
  • 3 db babérlevél
  • kakukkfű
  • színes bors
  • 2 fej hagyma
  • 2 l alaplé
  • 3-5 dkg kolozsvári szalonna
  • 1 kg savanyú káposzta
  • 5 dkg kacsazsír
  • olívaolaj

Elkészítés

1. Egy nagyobb edényben kacsazsírt olvasztunk, majd beletesszük a feldarabolt oldalast, és megpirítjuk. Megszórjuk frissen őrölt borssal, majd lefedjük, és alacsony hőfokon, saját gőzében megpuhítjuk, 15-20 percenként ellenőrizve, hogy ne égjen le.

2. A sárgaborsót egy másik edényben felöntjük alaplével, teszünk hozzá egy kevés nagyobb darabokra vágott hagymát, néhány gerezd fokhagymát és babérlevelet.

3. A pergelt káposztához egy nagyobb serpenyőt készítünk. Az edényben kevés zsíron megpirítjuk a gyufaszálnyi csíkokra vágott kolozsvári szalonnát, hozzáadunk egy fél fej apróra vágott hagymát.

4. A káposztát átöblítjük, ha túl sósnak találjuk, majd a felesleges nedvességet kifacsarva belőle hozzáadjuk a pirult szalonnához és hagymához. Sokszor átforgatva legalább fél órát pirítjuk, karamellizáljuk.

5. Amint az oldalas szaftos levet ereszt, hozzáadjuk a megroppantott fokhagymát, a csíkokra vágott hagymát, a kakukkfüvet és a színes borsot. Úgy keverjük, hogy a húsok felülre, a fűszerek és ízesítők pedig a zsírba kerüljenek.

6. A megpuhult sárgaborsót megsózzuk, hozzáadjuk a mustárt, majd botmixerrel pürésítjük.

7. Tálaláskor alulra tesszük a sárgaborsópürét, ráhelyezünk egy adag pergelt káposztát, az oldalas pedig a tetejére kerül.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Pataky Péter

Pataky Péter receptje

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!