Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Oldalas grill kukoricával, zöldbab salátával

Adásban volt: 2017. September 1.
A recepthez tartozó videó
2017. September 1.

Hozzávalók

4 személyre
  • 1,5 kg oldalas
  • 6-8 gerezd fokhagyma
  • 1 vöröshagyma
  • 2 cső kukorica
  • 0,5 l alaplé
  • só, bors
  • Köret:
  • 3 ek olívaolaj
  • 1 ek fehérborecet
  • 1-2 marék dió
  • 3-4 marék zsenge zöldbab

  • 5 dkg feta sajt

Elkészítés

1. Az oldalast megtisztítjuk az inaktól, egy tepsibe tesszük, sózzuk, 2 gerezd fokhagymát reszelünk rá, a többit pedig mellé tesszük héjában. Egy vöröshagymát nagyobb darabokra vágunk, azt is a tepsibe helyezzük, olívaolajjal meglocsoljuk, borsozzuk, majd felöntjük az alaplével. Alufóliával lefedjük és 160 fokon 1 órát sütjük.

2. A körethez a zöldbabot sós, forró vízbe tesszük és 4-5 perc alatt roppanósra főzzük, majd utána jeges vízbe rakjuk, hogy ne puhuljon tovább.

3. A diót durvára törjük.

4. A kukoricát olívaolajjal bekenjük, sózzuk, majd grillserpenyőben megsütjük.

5. A fehérborecetet elkeverjük a sóval, majd az olajjal. (olaj-ecet: 3:1 arány), és ráöntjük a zöldbabra. Beleszórjuk a diót és rámorzsoljuk a feta sajtot. Jó étvágyat!

 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Marton Adrienn

Marton Adrienn receptje

Pataky Péter

Pataky Péter receptje

Szerkesztőink kedvencei

Lassan sült, omlós ázsiai oldalas

Lassan sült, omlós ázsiai oldalas

Egy spontán rohanós páckísérlet és a kényszerű hosszú sütés (a kezdet és a vég között el kellett mennem otthonról) eredményeképpen született meg ez az igen jól sikerült sült.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!