Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: shutterstock

Nyárvégi könnyű tésztasaláta

Ina Garten a kertben is fellelhető zöldségeket vette alapul ehhez a könnyen elkészíthető egytálételhez
2017. August 29.

Hozzávalók

6 fő részére
  • 1/2 kg koktélparadicsom (félbe vágva)
  • olívaolaj
  • 6 gerezd fokhagyma (kinyomva)
  • 18 nagy bazsalikomlevél (julienne-re vágva)
  • ½ tk. pirospaprika
  • kóser só
  • ½ tk. őrölt fekete bors
  • 45 dkg cérnametélt
  • 1,5 csésze finoman reszelt parmezán

Elkészítés

Keverjük össze a paradicsomokat ½ csésze olíva olajjal, a fokhagymával, a bazsalikomlevelekkel, a pirospaprikával, a sóval és a borssal egy nagy tálban. Fedjük le celofánnal, majd hagyjuk 4 órát állni szobahőmérsékleten.

Tálalás előtt forraljunk fel egy lábasnyi vizet egy kevés olívaolajjal és 2 evőkanál sóval, majd adjuk hozzá a tésztát. Főzzük ki a tésztát a csomagon található instrukciók szerint, majd a paradicsomos feltéttel és reszelt sajttal tálaljuk.

Megosztom barátaimmal

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!