Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: shutterstock

Narancsos-étcsokis falatok

Amilyennek lennie kell: a közepén puha, a szélén roppanós.
2016. December 27.

Hozzávalók

  • 170 g szobahőmérsékletű vaj
  • 133 g barna cukor
  • 1 tojás
  • 1 tk. vaníliaaroma
  • 266 g liszt
  • ½ tk. őrölt fahéj
  • ¼ tk. só
  • 1 közepes narancs lereszelt héja
  • 30 ml narancslé
  • 226 g étcsokoládé apróra vágva
  • csipet só a tetejére
  • opcionális: 63 g darált dió, porcukor beforgatáshoz

Elkészítés

Egy nagy tálban verd a vajat közepes erősségen 1 percig simára és krémesre. Add hozzá a barna cukrot, és verd puhára. Keverd hozzá a tojást és a vaníliaaromát alacsony erősségen. Kapard le a tál oldalát és keverd egyneművé a masszát.

Egy másik tálban keverd össze a lisztet, a fahéjat és a sót, majd alacsony sebességen keverve, lassan adagold hozzá a korábban összekevert masszát. A tészta tömör és kissé ragacsos állagú kell, hogy legyen. Kapcsold a gépet magas fokozatra, és add a lereszelt narancshéjat, a narancslevet és a diót (ha használsz). Kapard a tésztát lisztezett pultra, válaszd ketté, nyújtsd ki őket kb. 20 cm-esre. Ezután felcsavarva és celofánnal bevonva minimum 4 óráig, maximum 5 napig hagyd őket hűtőben állni.

Mikor készíted a kekszet, melegítsd elő a sütőt 175 °C-ra. Vedd ki a tekercseket a hűtőből, forgasd bele őket cukorba – ha szeretnéd –, majd vágd mindkét tekercset 12-12 szeletre, melyeket helyezz sütőpapírral bélelt tepsibe, kicsit távol egymástól. 12-14 percig süsd őket, amíg el nem kezd barnulni a szélük. Hagyd őket 5 percig hűlni, mielőtt hűtőben hűtöd.

Mikor már teljesen kihűltek a sütik, olvaszd meg az étcsokit. Mártsd bele minden kekszecske felét az olvasztott csokoládékba, majd tedd őket egy tálcára vagy rácsos lecsöpögtetőre. Szórd meg őket sóval és/vagy reszelt narancshéjjal. Hűtőben hamarabb megszilárdul a csoki.

 

Forrás: www.sallysbakingaddiction.com

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Tökmag pesztós bagett

Tökmag pesztós bagett

Veégh Attila variációi tökmag pesztóra. Most már váratlanul is beeshet a vendég!
Süni: turbózzuk fel a reggeli tejberizst!

Süni: turbózzuk fel a reggeli tejberizst!

A középkori lakomák hangulatát idézi ez a nem túl édes, ám annál dekoratívabb édesség.
Almás-epres morzsás sütemény (crumble)

Almás-epres morzsás sütemény (crumble)

Vajas, zabpelyhes morzsával borított fűszeres gyümölcsökből készült desszert, akár a hétköznapok, akár egy ráérős vasárnap megédesítésére.

Napi ajánlatunk

Top videók