Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Narancsos édesburgonya rozé kacsamellel és céklával

Adásban volt: 2017. november 6.
A recepthez tartozó videó
2017. november 6.

Hozzávalók

2 személyre
  • 1 db narancs
  • 2 db édesburgonya
  • szerecsendió
  • őrölt fehérbors
  • ½ kg bőrös kacsamell
  • 4 gerezd fokhagyma
  • friss rozmaring
  • friss kakukkfű
  • 1 db cékla
  • ½ dl almaecet
  • olívaolaj
  • só, bors

Elkészítés

1. Az édesburgonyát 200 fokon elősütjük 25-30 perc alatt. Meghámozzuk, majd fél narancs levével pürésítjük. Ezután reszelünk hozzá egy kevés szerecsendiót, adunk hozzá egy csipet fehérborsot és sót, majd elkeverjük és hűtőben pihentetjük.

2. A kacsamellet téglalap alakúra formázzuk, széleiről levágjuk a felesleges zsiradékot. Egy nem túl forró serpenyőben kezdjük el sütni bőrével lefelé és megvárjuk, amíg kisül a zsírja. A mások oldalát, vagyis a húsos felét sózzuk, borsozzuk és adunk hozzá fokhagymát, rozmaringot és kakukkfüvet. Ezután megfordítjuk, majd sütőben sütjük tovább 220 fokon 15 percig.

3. A céklát 200 fokon 35-40 percig elősütjük, majd meghámozzuk, cikkekre vágjuk és egy felhevített serpenyőben olívaolajon és eceten megpirítjuk.

4. Az édesburgonyát habzsákba töltjük és kis halmokat nyomunk a tálra. Mellé helyezzük a kacsamell szeleteket és a céklát. Jó étvágyat!

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Marton Adrienn

Marton Adrienn receptje

Szerkesztőink kedvencei

Ropogós kacsamell röstivel

Ropogós kacsamell röstivel

Klasszikus, ropogósra sült kacsamell, a hozzá leginkább passzoló röstivel.
Távol-keleti, zöldséges kacsamell jázminrizzsel

Távol-keleti, zöldséges kacsamell jázminrizzsel

Váratlanul beeső, fontos vendégek, akik előtt villantani szeretnénk? Tökéletesen alkalmas erre a célra, ez az izgalmas, összetett és mégis szuper egyszerű távol-keleti fogás.
Kacsamell naranccsal

Kacsamell naranccsal

Egy kimondottan egyszerű recept

Napi ajánlatunk

Top videók

Almás kalácspuding

Krémes és gyümölcsös, télies ízű és illatú kalácspuding. Vegyétek ki a sütőből, hintsétek meg porcukorral, és tálaljátok azon melegében!

Nutella imádók figyelem! Ezt a kekszet ki kell próbálnotok!

Sokak kedvenc mogyorókréme nemcsak kanalazva vagy kalácsra kenve finom, hanem szaftos kekszet is készíthetünk belőle