Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Narancsos édesburgonya rozé kacsamellel és céklával

Adásban volt: 2017. November 6.
A recepthez tartozó videó
2017. November 6.

Hozzávalók

2 személyre
  • 1 db narancs
  • 2 db édesburgonya
  • szerecsendió
  • őrölt fehérbors
  • ½ kg bőrös kacsamell
  • 4 gerezd fokhagyma
  • friss rozmaring
  • friss kakukkfű
  • 1 db cékla
  • ½ dl almaecet
  • olívaolaj
  • só, bors

Elkészítés

1. Az édesburgonyát 200 fokon elősütjük 25-30 perc alatt. Meghámozzuk, majd fél narancs levével pürésítjük. Ezután reszelünk hozzá egy kevés szerecsendiót, adunk hozzá egy csipet fehérborsot és sót, majd elkeverjük és hűtőben pihentetjük.

2. A kacsamellet téglalap alakúra formázzuk, széleiről levágjuk a felesleges zsiradékot. Egy nem túl forró serpenyőben kezdjük el sütni bőrével lefelé és megvárjuk, amíg kisül a zsírja. A mások oldalát, vagyis a húsos felét sózzuk, borsozzuk és adunk hozzá fokhagymát, rozmaringot és kakukkfüvet. Ezután megfordítjuk, majd sütőben sütjük tovább 220 fokon 15 percig.

3. A céklát 200 fokon 35-40 percig elősütjük, majd meghámozzuk, cikkekre vágjuk és egy felhevített serpenyőben olívaolajon és eceten megpirítjuk.

4. Az édesburgonyát habzsákba töltjük és kis halmokat nyomunk a tálra. Mellé helyezzük a kacsamell szeleteket és a céklát. Jó étvágyat!

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Marton Adrienn

Marton Adrienn receptje

Szerkesztőink kedvencei

Ropogós kacsamell röstivel

Ropogós kacsamell röstivel

Klasszikus, ropogósra sült kacsamell, a hozzá leginkább passzoló röstivel.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!