Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Narancskrémleves mákos-túrós daragaluskával

Adásban volt: 2016. November 7.
A recepthez tartozó videó
2016. November 7.

Hozzávalók

  • 4 db narancs
  • 1 l narancslé
  • 4 dl natúr joghurt
  • 1 db citrom héja
  • 4-5 szem szegfűszeg
  • 1 rúd fahéj
  • 2 dl főzőtejszín
  • cukor vagy méz
  • 20 dkg túró
  • 2 ek. búzadara
  • 1 ek. liszt
  • 2 ek. cukor
  • 1 db tojás
  • 3 ek. mák

Elkészítés

1. A túrót összegyúrjuk egy kevés cukorral, búzadarával, mákkal, liszttel és a szétválasztott tojássárgájával, majd hűtőben megdermesztjük.

2. A narancsokat meghámozzuk, leturmixoljuk. A narancsleve egy serpenyőben felhevítjük. Belereszelünk egy kevés narancshéjat, majd hozzáadjuk a narancspépet.

3. Egy kevés vízben néhány szem szegfűszeget, fahéjat és néhány szelet citromhéjat felforralunk. Ha elkészült, kicsit hűlni hagyjuk és beleszűrjük a narancslevesünkbe.

4. A joghurthoz egy kisebb tálban hozzákeverünk a forró narancsos alapból, és a hőkiegyenlítés után visszatesszük a levesbe, így nem csomósodik össze. Hozzáadjuk a cukrot és a főzőtejszínt.

5. Felverjük a tojásfehérjét, majd ezt összekeverjük a túrós daragaluska-alappal. Vizes kanalakkal megformázzuk a galuskákat és forrásban lévő vízben addig főzzük, amíg a víz felszínére nem jönnek.

6. A galuskákat a levesbe tesszük, és tálaljuk.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Marton Adrienn

Marton Adrienn receptje

Szerkesztőink kedvencei

Narancsos édesköménykrémleves

Narancsos édesköménykrémleves

Húsleves, zöldségleves, gulyásleves...Új, gyors, különleges, meleg őszi leves.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!