Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Naan, az indiai lepénykenyér

Adásban volt: 2015. február 9.
A recepthez tartozó videó
Az indiai curryk és zöldséges egytálételek elmaradhatatlan kísérője. Roppanósan finom és millióféleképpen variálható az alaprecept.

Hozzávalók

8 darab
  • 1 tk instant élesztő
  • 1 ek cukor
  • 25 dkg liszt
  • 1 ek sütőpor
  • 1 dl joghurt
  • olívaolaj
  • vaj
  • feketehagyma mag

Elkészítés

A szárított élesztőt cukros, langyos vízben elkeverjük, és pár percig állni hagyjuk, míg fel nem habzik.
A lisztet közben összekeverjük egy csipet sóval, a joghurttal és egy kevés olívaolajjal, majd jöhet bele a már feloldott élesztő. Elektromos kézidagasztóval összedolgozzuk a tésztát. Ha nagyjából összeállt, kézzel tovább gyúrjuk, egészen addig, amíg egy közepes keménységű, elasztikus tésztát nem kapunk. Letakarva 30 percet pihentetjük. A tésztát 8 részre osztjuk, gombócokat formázunk, kilapítjuk és a tűzforró serpenyőben néhány csepp olajon aranyszínűre sütjük.
A kisült lepényeket olvasztott vajjal megkenjük és feketehagymamaggal megszórjuk.

5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Gluténmentes naan kenyér

Gluténmentes naan kenyér

Gyors curryhez, vöröslencse leveshez szoktam készíteni, és kellemesen puha állagát egész nap megőrzi, úgyhogy ha reggel kisütöm, és magammal viszem a munkahelyre, az ebédhez még tökéletes.
India ajándéka: a chai

India ajándéka: a chai

Az angol tea és az indiai chai úgy viszonyulnak egymáshoz, mint egy viktoriánus esküvő a Holi ünnepéhez Delhiben, amikor milliónyi ember fürdik színes festékporban. Pedig ugyanaz az alapanyaguk: fekete tea, tej és cukor. Kollégánk a helyszínen kortyolt, most mesél.

Elzászi hagymás lepény

Legközelebbi rokona a "Töki pompos". Legjobb az után eszegetni, de ha éppen nincs semmilyen gasztronómiai fesztivál, otthon is könnyedén elkészíthetjük "utcai" kedvencünket.

Napi ajánlatunk

Top videók

Húsgolyó másképp! Sonkába tekerve, nyársra húzva, padlizsánkrémmel és korianderes joghurttal

A szinte unalomig ismételt húsgolyó új értelmet nyer, ha vékony, ízletes sonkába tekerve sütjük át. A mártogatókkal se spóroljunk, nyáron a friss zöldségek és fűszernövények dömpingje jó alkalmat ad arra, hogy akár kétféle krém is készüljön egyszerre.

Üde, nyárias tésztaétel, melyet a citrom frissítő íze tesz igazán ellenállhatatlanná!

Arra az egyre figyeljetek, hogy elkészítéséhez mindenképp kezeletlen héjú citromot használjatok!