Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Mozzarellával és lazaccal töltött cukkinipárnák

Adásban volt: 2017. október 10.
A recepthez tartozó videó
2017. október 10.

Hozzávalók

2 személyre
  • 2 db cukkini
  • 30 dkg mozzarella
  • 20 dkg lazac bőr nélkül

  • A sörtésztához:
  • 2 dl sör
  • 20 dkg liszt
  • 3 tojás
  • 0,5 dl olaj

Elkészítés

1. A cukkinit hosszában vékony csíkokra vágjuk, besózzuk és állni hagyjuk.

2. A mozzarellát és a lazacot kockákra vagy téglalapokra vágjuk.

3. Két cukkini szeletet keresztben egymásra teszünk, közepére helyezzük a sajtot vagy a lazacot, a cukkinit ráhajtjuk, majd egy fogpiszkálóval összetűzzük.

4. A sörtésztához kettéválasztjuk a tojásokat. A tojássárgájához adjuk a sört és elkeverjük. Utána a lisztet és csomómentesre keverjük, amíg sűrű palacsintatészta állagot kapunk.

5. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, amit beleforgatunk a tésztába.

6. A cukkini batyukat beleforgatjuk a sörtésztába és bő olajban aranybarnára sütjük. Snidlinggel megszórt tejföllel tálaljuk. Jó étvágyat!

 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Marton Adrienn

Marton Adrienn receptje

Szerkesztőink kedvencei

Kakukkfüves cukkinikrémleves

Kakukkfüves cukkinikrémleves

A cukkinikrémleves ebédre vagy vacsorára is jó ötlet. Nem csak finom, de cukkinit szinte bárhol vehetünk, és az ínycsiklandó krémleves villámgyorsan elkészül.

Napi ajánlatunk

Top videók

Pesztós-sajtos koszorú

Az egyik legtutibb partikaja ez a pizzatészta alapú koszorú! Nemcsak finom, hanem a középre tálalt tetszőleges mártogatóssal nagyon mutatós is, házibulikon az asztalon a helye!