Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Mozzarellás quiche

A franciák kedvenc sós pitéje tökéletes lehet egy ráérős hétvégi reggelinek, de akár ebédre, főételként is tálalhatjuk.
2018. June 15.

Hozzávalók

Egy 22 cm-e formához
  • Tészta:
  • 120 g zabpehelyliszt
  • 1 db tojássárgája
  • 50 g vaj
  • himalája só
  • Töltelék:
  • 125 g zsírszegény mozzarella
  • 100 g koktélparadicsom
  • 3 db tojás
  • 1 db tojásfehérje
  • 1 dl rizstejszín
  • himalája só
  • őrölt bors
  • friss bazsalikomlevél

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 180°C-ra.

A lisztet összemorzsoljuk a tojássárgájával, az olvadt vajjal és ízlés szerint sóval. Szükség esetén kevés víz hozzáadásával jól gyúrható tésztát kapunk. Ezt egy piteforma vagy egy kapcsos tortaforma oldalába nyomkodjuk egyenletesen, úgy, hogy oldalt 3-4 cm-es peremet képezzünk.

Az alapot a forró sütőben 15 perc alatt elősütjük.

Ezalatt kettévágjuk a koktélparadicsomokat és felkockázzuk a mozzarellát. A tojásokat villával felverjük, sózzuk és borsozzuk, majd hozzáöntjük a rizstejszínt is.

Az elősütött pitealapra halmozzuk a paradicsomot és a sajtot, majd felöntjük a tojásos-tejszínes folyadékkal és megszórjuk bazsalikommal.

Visszatesszük a sütőbe és kb. 20 perc alatt készre sütjük. Felszeletelve, friss bazsalikomlevéllel díszítve tálaljuk.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Cseresznyés morzsasüti

Cseresznyés morzsasüti

Ha nincs kedved vagy időd sokat bíbelődni a konyhában, de ennél egy finom és egészséges gyümölcsös nyári sütit, ezt a receptet szívből ajánlom.
Bazsalikomos paradicsomleves

Bazsalikomos paradicsomleves

A nyári melegben sokszor nem is kívánjuk a nehéz, forró leveseket, viszont annál üdítőbben tud hatni egy hideg, krémes mediterrán hangulatú finomság.
Epres sajttorta

Epres sajttorta

Igazi szezonális kedvenc Krisztitől.

Napi ajánlatunk

Top videók