Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Mini húsos muffin ,,titkos'' burgonyapürével

Adásban volt: 2016. szeptember 5.
A recepthez tartozó videó

Hozzávalók

  • Mini húsos muffin:
  • 1 ek. olívaolaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 db sárgarépa
  • 1 fej fokhagyma
  • 45 dkg darált pulykahús
  • 1 db tojás
  • 1 ek. mustár
  • 1 tk. friss kakukkfű
  • só, bors
  • ½ tk. oregánó
  • 15 g zsemlemorzsa
  • 30 ml tej
  • 60 ml sűrített paradicsom
  • „Titkos burgonyapüré”:
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 ek extraszűz-olívaolaj
  • 1 fej karfiol
  • 60 ml mandulatej
  • 2 ek. vaj
  • só, bors
  • 60 g parmezán
  • Házi ketchup:
  • 120 ml paradicsomecet
  • 3 ek. olívaolaj
  • 1 nagy fej vöröshagyma apró kockákra vágva
  • 1 gerezd fokhagyma apró kockákra vágva
  • 1 ek. frissen reszelt gyömbér
  • 400 g apró darabokra vágott paradicsom, konzervben - lével együtt
  • 150 g barna cukor
  • 1 tk só

Elkészítés

1. Az olívaolajon üvegesre pároljuk a vöröshagymát, majd hozzáadjuk a fokhagymát.

2. Egy tálban összekeverjük a darált húst a tojással, mustárral, kakukkfűvel, oregánóval, zsemlemorzsával, tejjel és a paradicsomszósszal. Sózzuk, borsozzuk.

3. A húsos alapot a kivajazott muffin formákba töltjük. Előmelegített sütőben 185 fokon 30 percig sütjük

4. A házi ketchuphöz a vöröshagymát üvegesre pároljuk az olívaolajon, kb. 10 percen keresztül, majd hozzáadjuk a paradicsomecetet.

5. Beletesszük az összes többi hozzávalót, és egy órán keresztül lassú tűzön szósszá főzzük. Közben gyakran kevergetjük.

6. A titkos burgonyapüréhez melegítsük a sütőt 230 fokra. Tegyük a pucolt fokhagymagerezdeket egy hőtartó edénybe, locsoljunk rá egy kis olívaolajat. Fedjük le és süssük 15 percig.

7. Amíg sül a fokhagyma tegyük a karfiolrózsákat egy serpenyőbe kb. 1 cm vízbe, fedjük le és pároljuk 10 percig.

8. Öntsük le róla az összes vizet és tegyük bele a turmixgépbe vagy aprítógépbe, dobjuk mellé a megsült fokhagymagerezdeket is. Öntsük fel a mandulatejjel, tegyük bele a vajat, sóval, borssal ízesítsük. Turmixoljuk össze, amíg lágy és könnyed lesz a püré.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Marton Adrienn

Marton Adrienn receptje

Szerkesztőink kedvencei

Kukoricadarás, sós muffin gyorsan, egyszerűen

Kukoricadarás, sós muffin gyorsan, egyszerűen

Villámgyorsan elkészíthető, szuper egyszerű sós muffin. Melegen az igazi!

Napi ajánlatunk

Top videók

Húsgolyó másképp! Sonkába tekerve, nyársra húzva, padlizsánkrémmel és korianderes joghurttal

A szinte unalomig ismételt húsgolyó új értelmet nyer, ha vékony, ízletes sonkába tekerve sütjük át. A mártogatókkal se spóroljunk, nyáron a friss zöldségek és fűszernövények dömpingje jó alkalmat ad arra, hogy akár kétféle krém is készüljön egyszerre.

Üde, nyárias tésztaétel, melyet a citrom frissítő íze tesz igazán ellenállhatatlanná!

Arra az egyre figyeljetek, hogy elkészítéséhez mindenképp kezeletlen héjú citromot használjatok!