Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: 123 RF

Minestrone

Ebből a levesből kicsordul a zöldség, így ideális az Edd meg a zöldséget! napra.
2018. June 17.

Nem tehetek róla, imádom a leveseket, annyira, hogy még az Edd meg a zöldséget napon is zöldséglevest készítek. Lehetne ez bármilyen krémelves, vagy zsenge zöldbrsróból egy könnyű, nyári leves, de nem, SOK zöldséget akartam, így esett a választásom a zöldséglevesek zöldséglevesére a minestrone-ra. Na meg azért is, mert van benne egy csomó parmezán, és így a gyerekek is jobban megeszik.

Hozzávalók

  • 1 konzerv (400g) cannellini, vagy más bab
  • 2 szelet bacon felszeletelve
  • 1 ek olívaolaj
  • 1 gerezd fokhagyma apróra vágva
  • 1 lila hagyma felszeletelve
  • 2 répa felkockázva
  • 2 szár angolzeller felszeletelve
  • 1 cukkini felszeletelve
  • 1 kisebb póréhagyma felkarikázva
  • 1 nagyobb burgonya felkockázva
  • ½ tk morzsolt oregánó
  • 1 babérlevél
  • 2 konzerv (2x400g) egész paradicsom
  • 1 l zöldségalaplé vagy víz
  • 1 nagy marék apróra vágott káposzta, mángold, spenót, kelkáposzta
  • száraztészta (elhagyható)
  • só, bors
  • reszelt parmezán a tálaláshoz
  • friss bazsalikom a tálaláshoz

Elkészítés

A babot szűrd le és tedd félre. Az olíva olajat hevítsd fel egy serpenyőben, majd add hozzá a bacont és közepes lángon pirítsd kb. 2 percig. Ezután add hozzá a hagymát, fokhagymát, répát, zellert, cukkinit és a pórét. Párold 15 percig, majd add hozzá a burgonyát és a babot, valamint a paradicsomot és az alaplevet, majd keverd át, és törd össze a paradicsomokat a fakanállal. Fedd le, és kb. 30 percig főzd, míg minden megpuhul.

A tésztát, ha használsz, ilyenkor tedd bele, valamint a zöldeket is. Ezeket is párold puhára, ízesítsd a levest sóval, borssal, és tálald. A tányérokban szórd meg a parmezánnal és a friss bazsalikom levelekkel.

Fotó: 123RF

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Tojásos jó napot!

Tojásos jó napot!

Sára a tojás világnapra most egy quiché-t hozott.
Grillcsirkét a napra

Grillcsirkét a napra

A csirkehús és a saláta sosem rossz páros.
Tőkehalfilé zöldfűszeres bulgurral

Tőkehalfilé zöldfűszeres bulgurral

Ma egy nagyon szuper világnapot ünneplünk: egyél amit akarsz nap!

Napi ajánlatunk

Top videók