Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Mézeskalács kenyér egészséges hozzávalókból

Nálunk ugyan nincs hagyománya, de más nemzetek előszeretettel készítik el nevéhez hűen kalácsként, vagy éppen kenyérként a mézeskalácsot. Ugyanaz a mézes-fűszeres íz világ, csak éppen sokkal laktatóbb, így akár egy téli reggelinek is tökéletes.
2017. december 19.

Hozzávalók

  • 40 dkg zabliszt
  • 1,5 dkg mézeskalács fűszerkeverék
  • 1 dkg fahéj
  • 1 tk sütőpor
  • 10 dkg eritrit
  • 4 db tojás
  • 20 dkg natúr joghurt
  • 1 evőkanál vanília aroma
  • 10 dkg méz
  • kókuszolaj
  • porrá őrölt eritrit

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 200°C-ra.

A zablisztet összekeverjük a sütőporral, a mézeskalács fűszerkeverékkel, a fahéjjal és az eritrittel.

Külön összekeverjük a tojásokat a joghurttal, a vanília aromával és a mézzel, végül alaposan összekeverjük a száraz hozzávalókkal.

Egy kókuszolajjal kikent kenyérformába kanalazzuk a tésztát és az előmelegített sütőbe tesszük. 10 perc után mérsékeljük a sütő hőmérsékletét 170°C-ra. Kb. 40 perc alatt készre sütjük a kenyeret.

Ha elkészült, 5 percre hűlni hagyjuk, majd kifordítjuk a formából és vastagon megszórjuk a tetejét porrá őrölt eritrittel.

Langyosan szeletelve, egy pohár tejjel tálaljuk.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Kókuszos túrógolyó hóemberek - csupa egészséges hozzávalóból

Kókuszos túrógolyó hóemberek - csupa egészséges hozzávalóból

A kókuszos túrógolyó egy nagyon egyszerű, sütés nélküli, egészséges édesség, amit még a gyerekek is teljesen egyedül el tudnak készíteni, és a téli időszakhoz kapcsolódva hóember figurákat tudnak belőlük formázni.
Kávés süti a javából: Espresso muffin

Kávés süti a javából: Espresso muffin

Az espresso világnapja alkalmából a délutáni kávé mellé tökéletesen passzoló kávés muffinokat készítettem.

Napi ajánlatunk

Top videók