Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Mézes lazac zellerpürével és édeskömény salátával

Adásban volt: 2017. június 14.
A recepthez tartozó videó
2017. június 14.

Hozzávalók

4 személyre
  • 2 lazacfilé
  • 1 ek olívaolaj
  • A pácokhoz:
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2-3 cm gyömbér
  • 2-3 ek olívaolaj
  • 5 ek világos szójaszósz
  • 1-2 ek méz
  • 1 tasak fokhagymás sült fűszerkeverék
  • A püréhez:
  • 1-2 nagy burgonya
  • 1 nagy zellergumó
  • 1 dl tejszín
  • A salátához
  • 1 édeskömény
  • 1 narancs
  • ½ citrom leve
  • 1-2 ek olívaolaj
  • só, bors ízlés szerint

Elkészítés

1. A pácokhoz az egyik tálban elkeverünk olívaolajat, szójaszószt, mézet, reszelt fokhagymát és gyömbért, míg a másikban az olívaolajat a fűszerkeverékkel.

2. A lazacfiléket belefogatjuk a kétféle pácba, majd letakarjuk és állni hagyjuk.

3. A zellert megtisztítjuk, felkockázzuk, majd sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük és a tejszínnel, illetve a megfőtt, burgonyanyomón áttört burgonyával és sóval lepürésítjük.

4. A salátához az édesköményt megtisztítjuk, a torzsáját eltávolítjuk és vékony csíkokra vágjuk. A narancsot kifilézzük. Az öntethez a citrom levét, sót, borsot és olívaolajat elkeverünk és a salátára öntjük.

5. A halat kevés zsiradékon kisütjük, majd a zellerpürével és a salátával tálaljuk. Jó étvágyat!

 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Marton Adrienn

Marton Adrienn receptje

Szerkesztőink kedvencei

Lazacos Alfredo tészta

Lazacos Alfredo tészta

Egyszerű és gyors recept

Napi ajánlatunk

Top videók

5 szuper ötlet a jégkockatartók hasznosítására

Nyáron talán mindenki hűtőszekrényében lapul egy-két folyamatosan feltöltött jégkockatartó, hogy bármikor hűsíthessük magunkat jeges italokkal. Szilikonból sokféle jópofa formában beszerezhetjük, és nemcsak jégkocka gyártáshoz használhatjuk! Íme pár további ötlet.