Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Mexikói grillezett kukorica csípős csirkeszárnyakkal

Adásban volt: 2017. October 12.
A recepthez tartozó videó
2017. October 12.

Hozzávalók

4 személyre
  • 4 db csöves kukorica
  • 2 ek majonéz
  • 3 ek tejföl
  • 10 dkg feta sajt
  • 1 tk pirospaprika
  • 5 dkg parmezán sajt
  • 1 lime
  • friss koriander
  • só, bors
  • olívaolaj
  • A csirkeszárnyakhoz:
  • 6 db csirkeszárny
  • 3-4 db chili paprika
  • 2 gerezd fokhagyma
  • chili szósz
  • 5 dkg vaj
  • 3 ek méz
  • 1 dl sör
  • só, bors
  • olívaolaj

Elkészítés

1. A csirkeszárnyakat megtisztítjuk a maradék tolltól és levágjuk a végét. Egy sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, meglocsoljuk olívaolajjal, majd sózzuk, borsozzuk. 200 fokon 30 percig sütjük.

2. A páchoz a chilit és a fokhagymát apróra vágjuk, egy tálban elkeverjük egy kevés chili szósszal és a sörrel. Egy felhevített lábasban megolvasztjuk a vajat és a mézet. A majdnem kész csirkeszárnyakra öntjük mindkét öntetet és tovább sütjük még pár percig.

3. A kukoricákat bekenjük olívaolajjal, sózzuk, majd felhevített grill serpenyőben megsütjük őket.

4. A kukoricához is elkészítjük az öntetet. Összekeverjük a tejfölt, feta sajtot, parmezánt, majonézt, pirospaprikát, sót, borsot, a lime reszelt héját és a levét.

5. Tálaláskor a kukoricát feldaraboljuk, megkenjük a fetás öntettel, mellé kínáljuk a csirkeszárnyat és friss korianderrel díszítjük. Jó étvágyat!

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Marton Adrienn

Marton Adrienn receptje

Szerkesztőink kedvencei

Mexikói paradicsom salsa (pico de gallo)

Mexikói paradicsom salsa (pico de gallo)

Finom, kellemesen csípős saláta paradicsomból lila hagymával, fűszerekkel. Nagyon mutatós a sok szín együtt egy tálban, úgyhogy kínáljuk vendégségben is!
Mexikói pulykafasírt

Mexikói pulykafasírt

Az ünnepek idején a nagy rokoni és baráti jövés-menés során jól jöhet egy olyan fogás, ami nem igényel teljes terítést, vagy asztalhoz települést.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!