Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Maradékmentő akció Csigó Zita módra - 2. rész

Füstölt húsos sajtpuffancsok

Nem tudom, nálatok mennyire fogyott el a húsvéti menü, nálunk szokott maradni egy kis füstölt hús, ami ezekben a szuper egyszerű és finom puffancsokban szinte új életre kel. Mártogatóssal kínáltam, de egy kiadós főzelék köreteként is megállja a helyét.

 

Hozzávalók

15 darab
  • 30 dkg sajt (lehet maradékokat hasznosítva, vegyesen is, de mindenképp zsírosabb fajtákat válasszatok)
  • 2 tojás
  • kevés liszt
  • 10 dkg sonka/füstölt csülök/füstölt főtt tarja
  • 1 csipet só, őrölt fekete bors
  • kevés zsemlemorzsa
  • 4 dl olaj a sütéshez

Elkészítés

1. A sajtot kis lyukú reszelőn lereszeljük. Összekeverjük az elhabart tojásokkal, majd épp annyi lisztet adunk hozzá, hogy összeálljon a massza. A füstölt húst apró kockára vágjuk, és a masszához keverjük a sóval és borssal együtt.

sonkassajtpuffancs1

2. A masszából gombócokat formázunk, meghempergetjük zsemlemorzsában, majd közepesen forró, bő olajban aranysárgára sütjük. Ketchup, majonéz vagy bármilyen egyéb zöldséges mártogatós illik hozzá.

 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Csigó Zita

Csigó Zita receptje

Szerkesztőink kedvencei

Éljen a Húsgolyó Nap!! Íme egy alkalomhoz illő, méltó recept!

Éljen a Húsgolyó Nap!! Íme egy alkalomhoz illő, méltó recept!

Citromos-csilis húsgolyók szendvicsben, currys sárgaborsókrémmel
Süsd Dubarry módra! Ez aztán a kényelmes kaja, azaz comfort food recept következik!

Süsd Dubarry módra! Ez aztán a kényelmes kaja, azaz comfort food recept következik!

Rakott tarja karfiollal, kakukkfüves burgonyával és sajtos besamellel
Ilyen az igazi Spaghetti alla Carbonara

Ilyen az igazi Spaghetti alla Carbonara

Krémes és végtelenül finom, egy tányérka Olaszország!

Napi ajánlatunk

Hideg, joghurtos őszibarackleves bazsalikompesztóval

Hideg, joghurtos őszibarackleves bazsalikompesztóval

A hideg gyümölcslevesek, amúgy is a nyári ebédek főszereplői, ez a bazsalikomos őszibarackleves biztos siker, a bazsalikom egyszerűen csodát tesz!
Íme a tiramisu nyári változata

Íme a tiramisu nyári változata

Gyümölcsös pohárdesszert, amiben fix a babapiskóta és a mascarpone, a változók: a gyümölcs, a kávé, a gyümölcslé, a tojás...

Top videók

Húsgolyó másképp! Sonkába tekerve, nyársra húzva, padlizsánkrémmel és korianderes joghurttal

A szinte unalomig ismételt húsgolyó új értelmet nyer, ha vékony, ízletes sonkába tekerve sütjük át. A mártogatókkal se spóroljunk, nyáron a friss zöldségek és fűszernövények dömpingje jó alkalmat ad arra, hogy akár kétféle krém is készüljön egyszerre.

Üde, nyárias tésztaétel, melyet a citrom frissítő íze tesz igazán ellenállhatatlanná!

Arra az egyre figyeljetek, hogy elkészítéséhez mindenképp kezeletlen héjú citromot használjatok!