Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Maradékmentő akció Csigó Zita módra - 2. rész

2017. április 20.
Füstölt húsos sajtpuffancsok

Nem tudom, nálatok mennyire fogyott el a húsvéti menü, nálunk szokott maradni egy kis füstölt hús, ami ezekben a szuper egyszerű és finom puffancsokban szinte új életre kel. Mártogatóssal kínáltam, de egy kiadós főzelék köreteként is megállja a helyét.

 

Hozzávalók

15 darab
  • 30 dkg sajt (lehet maradékokat hasznosítva, vegyesen is, de mindenképp zsírosabb fajtákat válasszatok)
  • 2 tojás
  • kevés liszt
  • 10 dkg sonka/füstölt csülök/füstölt főtt tarja
  • 1 csipet só, őrölt fekete bors
  • kevés zsemlemorzsa
  • 4 dl olaj a sütéshez

Elkészítés

1. A sajtot kis lyukú reszelőn lereszeljük. Összekeverjük az elhabart tojásokkal, majd épp annyi lisztet adunk hozzá, hogy összeálljon a massza. A füstölt húst apró kockára vágjuk, és a masszához keverjük a sóval és borssal együtt.

sonkassajtpuffancs1

2. A masszából gombócokat formázunk, meghempergetjük zsemlemorzsában, majd közepesen forró, bő olajban aranysárgára sütjük. Ketchup, majonéz vagy bármilyen egyéb zöldséges mártogatós illik hozzá.

 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Csigó Zita

Csigó Zita receptje

Szerkesztőink kedvencei

Éljen a Húsgolyó Nap!! Íme egy alkalomhoz illő, méltó recept!

Éljen a Húsgolyó Nap!! Íme egy alkalomhoz illő, méltó recept!

Citromos-csilis húsgolyók szendvicsben, currys sárgaborsókrémmel
Süsd Dubarry módra! Ez aztán a kényelmes kaja, azaz comfort food recept következik!

Süsd Dubarry módra! Ez aztán a kényelmes kaja, azaz comfort food recept következik!

Rakott tarja karfiollal, kakukkfüves burgonyával és sajtos besamellel
Ilyen az igazi Spaghetti alla Carbonara

Ilyen az igazi Spaghetti alla Carbonara

Krémes és végtelenül finom, egy tányérka Olaszország!

Napi ajánlatunk

Top videók

A megunhatatlan tócsni - íme négy, egészséges változatban, egy kétperces videóban

Szakítsunk a hagyományos elkészítéssel és süssük a sütőben!

Házi készítésű Bounty szelet eperrel

Ti is szeretitek a Bountyt? Ahogy sok kedvencünket, ezt is el tudjátok otthon készíteni, isteni finom lesz a végeredmény!

Pihe-puha, szaftos és sajtos: ez az egyik legjobb kombináció, ami a kelt tésztával történhet: Óriás pizzás csiga

A látványos csigaformát pedig egyáltalán nem nehéz kialakítani, egy vágás, pár tekerés, és már mehet is a sütőbe!