Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Maradékmentő akció Csigó Zita módra - 1. rész

A kalács és répatorta dömpingje után kifejezetten jól esik egy intenzív, a klasszikus húsvéti ízektől eltérő fűszerezésű curry. Ráadásul maradékot is menthettek vele, hiszen füstölt hússal készítettem.
2017. április 19.

Az alapanyagok különlegesebbek, de bármelyik ázsiai jellegű üzletben vagy nagyobb hipermarketben beszerezhetők.

 

Hozzávalók

  • 30 dkg sárgaborsó
  • marhahús alaplé
  • 1 evőkanál olívaolaj és 1 kis fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál currypor (korma curry)
  • 1 teáskanál garam masala és 1 kis darabka friss gyömbér megpucolva (vagy őrölt gyömbér)
  • 25 dkg burgonya
  • 4 db sárgarépa
  • 8 kis szelet maradék füstölt főtt tarja/sonka/csülök

  • egy nagy csokor friss koriander

Elkészítés

1. A sárgaborsót átmossuk, majd pár órára bő, hideg vízbe áztatjuk. Ezt követően leszűrjük, átmossuk, és marhahús alaplében félpuhára főzzük.

sargaborsocurry1

2. Közben egy nagy lábasban felhevítjük az olajat, és a megtisztított, felaprított vörös- és fokhagymát üvegesre pároljuk rajta. Rátesszük a curryt és a garam masalát, alaposan átkeverjük, hogy a fűszerek aromái jól kioldódjanak. Hozzáreszeljük a gyömbért, majd mikor már ez is illatozik, felöntjük egy kevés vízzel vagy alaplével. Pár percet főzzük.

3. A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, a megtisztított répát karikára vágjuk. A currys alaphoz adjuk a füstölt hússal együtt, felöntjük némi alaplével, felforraljuk, majd alacsony lángon, gyöngyöztetve főzzük. Ha szükséges, pótoljuk az alaplevet.

4. A félpuha sárgaborsót tetszőleges mennyiségű főzőlével (sűrűbb vagy hígabb curryt szeretnénk-e készíteni) átöntjük a currys alaphoz. Megsózzuk, ha szükséges, még további curryt, garam masalát, alaplevet is adhatunk hozzá, majd addig főzzük, amíg a borsó pépesre puhul, és a többi zöldség, hús is puhára fő.

5. Forrón, friss, aprított korianderzölddel meghintve tálaljuk.

 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Csigó Zita

Csigó Zita receptje

Szerkesztőink kedvencei

Ez a legfinomabb sajtos tészta receptje

Ez a legfinomabb sajtos tészta receptje

Ropogósra sült Mac&Cheese csirkével

Napi ajánlatunk

Top videók

Ez a sütemény csak úgy roskadozik a gyümölcsös máktölteléktől! Zárjuk pitébe az ősz ízeit, a szilvát és a fahéjat!

A süti kapott egy finom, túrós tetőt is, hogy még könnyedebb és ellenállhatatlanabb legyen. Mákos-szilvás pite túrótetővel

A megunhatatlan tócsni - íme négy, egészséges változatban, egy kétperces videóban

Szakítsunk a hagyományos elkészítéssel és süssük a sütőben!