Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

„Mentes” keksz kókusszal, dióval és mogyoróval

"A kókusz annyira jól édesít, hogy minden egyéb természetes és mesterséges édesítőt elfelejthettek, cukormentesen is édes lesz a végeredmény"
2016. September 30.

Hozzávalók

8 nagyobb kekszhez
  • 10 dkg mogyoró
  • 5 dkg dió
  • 10 dkg kókuszreszelék
  • 5 dkg kókuszzsír
  • 2 db tojás
  • 5 dkg tetszőleges aszalt gyümölcs

Elkészítés

Mostanában „mentes” feladatok találnak meg a munkában, illetve családi érintettség miatt is egyre többet kísérletezem glutén-, laktóz- és hozzáadott cukormentes ételekkel. Ez a keksz az egyik kedvencem. Az őrölt olajos magvakat kedvetek szerint variálhatjátok és kombinálhatjátok, múltkor például pekándiós alapot választottam. A kókusz annyira jól édesít, hogy minden egyéb természetes és mesterséges édesítőt elfelejthettek, cukormentesen is édes lesz a végeredmény.

menteskeksz1

 1. A megpucolt mogyorót és a dióbelet kávédarálón finomra őröljük.

2. Hozzákeverjük a kókuszreszeléket, a megolvasztott kókuszzsírt, az elhabart tojásokat és az (aprított) aszalt gyümölcsöket.

3. A masszából 8 közepes méretű, lapos kekszet formázunk.

4. Sütőpapírral borított sütőlemezre helyezzük, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 12-15 percet sütjük.

5. Nedvességtől óvva, fémdobozban tároljuk.

 

Megosztom barátaimmal
Csigó Zita

Csigó Zita receptje

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!