Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Citrommal és mentával is készülhet a leves vöröslencséből. A végeredmény, pedig nem is akármilyen: frissítő és ízgazdag.

Mentás, citromos vöröslencse krémleves

Adásban volt: 2013. February 7.
A recepthez tartozó videó
Citrommal és mentával is készülhet a leves vöröslencséből. A végeredmény, pedig nem is akármilyen: frissítő és ízgazdag.
2016. January 4.

Hozzávalók

4 adag
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 1 hagyma, finomra aprítva
  • 2 gerezd fokhagyma, finomra aprítva
  • 1 teáskanál római kömény
  • 20 dkg vöröslencse
  • 1,2 liter zöldségalaplé

  • bors
  • 1 citrom leve
  • 1 csokor menta, finomra aprítva
  • chiliolaj

Elkészítés

Az olajon üvegesre dinszteljük a hagymát és fokhagymát. Hozzáadjuk a római köményt és a lencsét, átforgatjuk. Felöntjük az alaplével vagy vízzel. Sózzuk, borsozzuk, és kb. 20 perc alatt teljesen puhára főzzük a lencsét, ezalatt szét is fő, nem is szükséges pürésíteni. Amikor elkészült, hozzáadjuk a citromlevet és a finomra aprított mentát.

Megosztom barátaimmal
Mautner Zsófi

Mautner Zsófi receptje

Szerkesztőink kedvencei

Kovászos uborka krémleves

Kovászos uborka krémleves

Hűsítő, savanyú kovászos uborka krémleves nyári napokra.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!