Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Ilyen a megfontolt pizza a mai pizza party napon

2017. május 19.

Imádom a pizzát, de nagyon ritkán rendelek házhoz, többnyire azt is megbánom. Ha a feltétek mennyisége és minősége jó is (többnyire nem), a kiszállításnak nagyon gyorsnak kellene lennie ahhoz, hogy ideális, friss, forró állapotban érkezzen meg a cucc, és ez sem nagyon szokott összejönni.

Ha pizzázni támad kedvem, ellenben kimozdulni nem, akkor nekiállok megcsinálni magam. Sokáig az egyre vékonyabb, ropogós tészta volt a cél, mostanában valamiért a vastag tésztás, serpenyős pizza vonz. Persze a vastag tészta akkor jó, ha az nem jár együtt számottevő sűrűséggel: nem fullasztó, tömős.

A pizzakészítés annyira nem is nagy igénybevétel, kivált, ha rendelkezésre áll egy dagasztógép, vagy mint már számos háztartásban nálunk is van kenyérsütőgép, ami a kezdeti lelkesedés elmúltával leginkább dagasztáshoz használunk. Egy elég hosszú és fárasztó nap végén láttam most neki, és tényleg nem nagy szám.

A téli-tavaszi paradicsomkínálatért nem vagyok igazán oda, ezért ilyenkor konzervparadicsomot használok.

 

Hozzávalók

  • a tésztához
  • 30 dkg finomliszt
  • 9 gramm só
  • 220 gramm víz
  • 25 gramm élesztő
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • a szószhoz
  • aprított paradicsom konzerv
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 marék bazsalikom

Elkészítés

1. A tészta hozzávalóit kimértem, a kenyérsütőbe tettem és elindítottam a dagasztás programot, ami másfél órás. Így adódott bő egy óra szabadfoglalkozás.

2. Majd elkészítettem a szószt, amihez a paradicsomkonzervet az apróra vágott fokhagymával és bazsalikommal, és olívaolajjal elkeverve felforraltam és félretettem hűlni.

3. Előmelegítettem a sütőt a legmagasabb hőfokra, és betettem forrósodni egy teflon serpenyőt is (aminek a nyele bírja a próbatételt).

4. Közben a tészta duplájára kelt, azt óvatosan a kívánt méretre húztam, és a serpenyőbe terítettem.

5. Megkentem a szósszal, ment rá mozzarella, sonka és szalámi.

6. Betettem a sütőbe, és kb 14-15 percig sütöttem.

20170517_195657

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Topár Gábor

Topár Gábor receptje

Szerkesztőink kedvencei

Ez egy igen jól sikerült mázas oldalas recept

Ez egy igen jól sikerült mázas oldalas recept

avagy nézőpontváltás Topár Gábor módra
Véres kalandozás

Véres kalandozás

Avagy a skót tojás esete a hurkával

Napi ajánlatunk

Top videók

Ez a sütemény csak úgy roskadozik a gyümölcsös máktölteléktől! Zárjuk pitébe az ősz ízeit, a szilvát és a fahéjat!

A süti kapott egy finom, túrós tetőt is, hogy még könnyedebb és ellenállhatatlanabb legyen. Mákos-szilvás pite túrótetővel

A megunhatatlan tócsni - íme négy, egészséges változatban, egy kétperces videóban

Szakítsunk a hagyományos elkészítéssel és süssük a sütőben!