Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Próbáltátok már a medvehagyma - túró párosítást? Sietni kell, rövid a szezon!

Könnyű és gyors recept, mégis rendhagyó: Medvehagymás túrógombóc
2017. április 28.

A medvehagymaszezon nem tart túl sokáig, ezért érdemes ezekben a hetekben minél többféleképpen elkészíteni.

Üde, tavaszias íze rengeteg fogáshoz jól passzol, mondanom sem kell, a túrót is remekül feldobta. Csempésszétek bele ti is a zöld levélkéket a sós túrógombócokba!

 

 

Hozzávalók

8 darab
  • 25 dkg félzsíros túró
  • 2 tojás

  • 5 dkg búzadara
  • 8 medvehagymalevél
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • zsemlemorzsa
  • 4 evőkanál szezámmag
  • tejföl és újhagyma zöldje a tálaláshoz

Elkészítés

1. A túrót áttörjük, hozzákeverjük a tojások sárgáját, egy kevés sót és a búzadarát. Letakarva hűtőbe tesszük minimum egy órára, hogy a búzadara jól megszívja magát.

medvehagymasturogomboc1

2. A tojásfehérjéket habbá verjük, a túróhoz forgatjuk, és további fél-1 órára visszatesszük a hűtőbe.

3. Egy nagy lábasban vizet forralunk. Közben a masszát kivesszük a hűtőből, hozzákeverjük a finomra aprított medvehagymát, majd nedves kézzel gombócokat formázunk belőle. Gyöngyöző vízbe tesszük, felszínre jövetel után még 3-4 percet főzzük, majd szűrőkanállal kivesszük a gombócokat.

4. Egy nagyobb serpenyőben felhevítjük az olajat, beleszórunk egy nagyobb adag zsemlemorzsát és a szezámmagot. Kevergetve megpirítjuk, a leszűrt gombócokat azonnal beletesszük, beleforgatjuk. Tejföllel meglocsolva, újhagymazölddel díszítve tálaljuk.

 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Csigó Zita

Csigó Zita receptje

Szerkesztőink kedvencei

Mrs. Lipton meggyes pitéje

Mrs. Lipton meggyes pitéje

„Van még egy szelet a kiváló meggyes pitéjéből, Mrs. Lipton?” Azt hiszem, Wilson kapitány örök érdeklődése az egyik legaranyosabb visszatérő momentum a Csengetett, Mylord? című sorozatban. Süssétek meg ti is Wilson kapitány kedvencét, szezonban friss gyümölcsből, szezon előtt mirelitből.
Villámgyors, szuperfinom almás morzsasüti

Villámgyors, szuperfinom almás morzsasüti

Kívül ropogós, belül szaftos

Napi ajánlatunk

Top videók

Ez a sütemény csak úgy roskadozik a gyümölcsös máktölteléktől! Zárjuk pitébe az ősz ízeit, a szilvát és a fahéjat!

A süti kapott egy finom, túrós tetőt is, hogy még könnyedebb és ellenállhatatlanabb legyen. Mákos-szilvás pite túrótetővel

A megunhatatlan tócsni - íme négy, egészséges változatban, egy kétperces videóban

Szakítsunk a hagyományos elkészítéssel és süssük a sütőben!