Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Mázas csirkecombok pirított burgonyával

Összekeverjük, megkenjük, átsütjük, ennyi az egész, és garantáltan mindenki kedvencei lesznek ezek a finom csirkecombok! Az sem árt nekik (sőt!), ha akár egy teljes éjszakán keresztül állnak a fűszeres mázban, ezért ez az ebéd is az előző nap előkészíthető ételek sorát gyarapítja.  
2017. november 30.

Hozzávalók

4 személyre
  • 12 db csirke alsócomb (kb. 1,1 kg)
  • 10 dkg ketchup
  • 4 dkg méz
  • 4 dkg mustár
  • 2 evőkanál sötét szójaszósz
  • 1 teáskanál gyros fűszerkeverék
  • só, őrölt fekete bors
  • A körethez:
  • 80 dkg burgonya
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 kisebb fej lila hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só, őrölt fekete bors

Elkészítés

A csirkecombokat megtisztítjuk. Egy nagyobb tálban összekeverjük a ketchupöt a folyékony mézzel, a mustárral, a szójaszósszal és a gyros fűszerkeverékkel. Megkóstoljuk, ízlés szerint még sózzuk, borsozzuk. Alaposan megforgatjuk a mázban a combokat, majd letakarva hűtőszekrénybe tesszük minimum 3 órára (vagy akár egy teljes éjszakára).

A combokat 180 fokra előmelegített sütőben, alufólia alatt készre sütjük kb. 40 perc alatt. A sütési idő alatt a kisülő szafttal többször átkenegetjük. Mikor már teljesen puhák, levesszük a fóliát, és ízlés szerint megpirítjuk a húsokat.

Közben elkészítjük a köretet. A burgonyát héjában megfőzzük, majd meghámozzuk. Mikor langyosra hűlt, feldaraboljuk, majd a hagymákat is megtisztítjuk és felaprítjuk.

Egy nagy serpenyőben vagy wokban felhevítjük a zsírt, és a krumplit a hagymákkal átpirítjuk rajta. Sózzuk, borsozzuk, alaposan összeforgatjuk sütés közben.

A kész csirkecombokat a hagymás burgonyakörettel tálaljuk.

 

 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Napi ajánlatunk

Top videók

Pesztós-sajtos koszorú

Az egyik legtutibb partikaja ez a pizzatészta alapú koszorú! Nemcsak finom, hanem a középre tálalt tetszőleges mártogatóssal nagyon mutatós is, házibulikon az asztalon a helye!