Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Csirke, másképp! Ez a mangós-joghurtos pácolt verzió egy újabb lehetőség arra, hogy a csirke ne legyen száraz és unalmas, sokkal inkább különleges és ízletes.

Mangós marinált csirke
2018. január 10.

Hozzávalók

2 adaghoz
  • 30 dkg csirkemell
  • 10 dkg mangó
  • 20 dkg natúr joghurt
  • 1 db lime
  • himalája só
  • őrölt bors
  • curry fűszerkeverék
  • őrölt római kömény
  • földimogyoró

Elkészítés

A húst kifilézzük és szeletekre vágjuk.

A mangót meghámozzuk, felkockázzuk, majd aprítógépbe tesszük és összeturmixoljuk a natúr joghurttal, a lime levével és a fűzserekkel. Ebbe a szószba pácoljuk a húst egy éjszakára.

Másnap előmelegítjük a sütőt 200°C-ra.

A bepácolt hússzeleteket sütésálló tálba tesszük és rákanalazzuk a megmaradt mangó szószt. Az előmelegített sütőben 25 percig sütjük.

Felaprított földimogyoró darabkákkal megszórva, jázmin vagy basmati rizzsel tálaljuk. 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Kínai narancsos csirke, egészségesebben

Kínai narancsos csirke, egészségesebben

Kínai éttermekben sokszor találkozhatunk ezzel az étellel, de legtöbbször sajnos csak a zsírban tocsogó verzióval. Otthon elkészítve erre könnyedén odafigyelhetünk, miközben ugyanúgy élvezhetjük a kelet ízeit.
Tökéletesen puha és omlós hús felesleges plusz zsiradék nélkül is: Mustáros-joghurtos csirke

Tökéletesen puha és omlós hús felesleges plusz zsiradék nélkül is: Mustáros-joghurtos csirke

Ezt a receptet azoknak ajánlom, akik szárazsága miatt nem szívesen fogyasztanak csirkét. Ebben az ételben a joghurtos-mustáros pácban elkészítve tökéletesen puha és omlós marad a hús felesleges plusz zsiradék nélkül is.
Töltött gomba caprese

Töltött gomba caprese

A csiperkegombába töltött olaszos caprese saláta egy remek előétel, de akár a húsos ételek mellé köretként is tökéletesen megállja a helyét.

Napi ajánlatunk

Top videók