Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: shutterstock

Mandulafánk csak 5 hozzávalóból

2017. January 28.

Hozzávalók

8-10 darabhoz
  • 100 g mandulaliszt
  • 65 g méz (vagy juharszirup, vagy agaveszirup)
  • 2 nagy tojás
  • 2 teáskanál vanília kivonat (elhagyható)
  • ¼ teáskanál szódabikarbóna
  •  

Elkészítés

Melegítsük elő a sütőt 150 fokra.

Vajazzuk ki a fánksütő formát, és tegyük félre.

Egy keverőtálba keverjük simára a hozzávalókat.

Töltsük meg félig sütőforma mélyedéseit a tésztával.

Süssük 10-15 percig. Tartsuk rajta a szemünket, ne süssük túl, mert kiszárad. Tűpróbával ellenőrizzük.

A formában hagyjuk kihűlni, majd fogyaszthatjuk is, vagy tegyünk a tetejére bármit, amit csak szeretnénk.

Szobahőmérsékleten vagy a hűtőben, légmentesen lezárva 3-4 napig elállnak.

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Süssünk rendhagyó, édes olasz fánkot a farsangi szezonra! A siker garantált!

Süssünk rendhagyó, édes olasz fánkot a farsangi szezonra! A siker garantált!

Édes rizottógolyók, avagy az olaszok híres arancinije

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!