Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Egyszerű, puha és finom keksz egészséges alapanyagból, gluténérzékenyeknek is!

Málnás quinoa keksz
2017. július 20.

Egy egyszerű, puha és finom keksz a magas fehérjetartalmú quinoából, amit a gluténérzékenyek is bátran fogyaszthatnak.

Hozzávalók

  • 10 dkg quinoa
  • 15 dkg málna
  • 1 db banán
  • 1 db tojás
  • 7 dkg rizsliszt
  • 5 dkg eritrit

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 180°C-ra.

A quinoát mosást követően háromszoros mennyiségű vízben feltesszük főni. Közepes lángon kb. 15 perc alatt puhára főzzük.

A banánt és a málna felét villával pépesítjük, a másik felét pedig feldaraboljuk. A tojás felverjük, majd összekeverjük a pépesített banánnal és málnával, az eritrittel, végül pedig a megpuhult quinoával és a rizsliszttel.

Egy sütőpapírral bélelt tepsibe evőkanálnyi adagokból kekszeket formázunk. A maradék feldarabolt málnával díszítjük a tetejét. Az előmelegített sütőben 12 perc alatt készre sütjük.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Málnakrémes kókusztekercs egészségesen

Málnakrémes kókusztekercs egészségesen

A Facebook live főzőiskola 3. receptje
Íme a finom és egészséges cseresznyés pite receptje

Íme a finom és egészséges cseresznyés pite receptje

Ha beköszönt a nyár, a cseresznye egyike azoknak a gyümölcsöknek, amelyet ha elkezdünk enni, egyszerűen lehetetlen leállni vele… Ha mégis sikerül, érdemes kimagozni egy adagot és sütni belőle egy finom, egészséges cseresznyés pitét, mert ilyen formában is isteni gyümölcs.
Nálunk is hódít a bubble tea őrület!

Nálunk is hódít a bubble tea őrület!

Ehhez a recepthez tápióka gyöngyökre lesz szükség, amelyet ázsiai boltokból lehet beszerezni

Napi ajánlatunk

Top videók