Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Magas fehérje - és alacsony zsírtartalmú vacsora ajánlatunk: Tilápia filé avokádós cukkini tésztával

Egyre közkedveltebb halfajta hazánkban a tilápia. Népszerűségét elsősorban annak köszönheti, hogy fehér húsú, szinte szálkamentes és nem rendelkezik jellegzetesen erős hal ízzel, így változatosan fűszerezhetjük. Emellett nagyon magas fehérje-, és alacsony zsírtartalmú.

Hozzávalók

2 adaghoz
  • 4 szelet tilápia filé (kb. 35 dkg)
  • 2 db avokádó
  • 40 dkg cukkini
  • 1 db citrom
  • 2 dl natúr joghurt
  • 3 gerezd fokhagyma
  • olívaolaj spray
  • himalaya só
  • bors
  • szárított oregano
  • szárított bazsalikom
  • szárított majoranna

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 200°C-ra.

A lecsepegtetett halfiléket sózzuk, borsozzuk, bedörzsöljük fokhagymanyomón áttört fokhagymával, megszórjuk a zöldfűszerekkel és meglocsoljuk citromlével. Sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük a halszeleteket, befújjuk olívaolajjal és az előmelegített sütőbe toljuk 12 percre.

Ezalatt elkészítjük a köretet. Az alaposan megmosott cukkinit nyersen zöldségspirálozó (vagy zöldséghámozó) segítségével spagetti tészta alakúra formázzuk.

Az avokádókat kettévágjuk, eltávolítjuk a magokat, majd kikanalazzuk a húsukat. Villával pépesítjük, majd sóval, borssal és tört fokhagymával ízesítjük. Kevés citromlét csepegtetünk hozzá (ettől megőrzi világoszöld színét) és hozzákeverjük a natúr joghurtot is.

A cukkini tésztát összekeverjük az avokádókrémmel, majd a frissen sült tilápia filével tálaljuk. Egy szelet citromkarikával és friss zöldfűszerrel díszítjük.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Édes reggeli, valódi sajttorta élmény, csupa egészséges összetevőből: Epres sajttortás zabkása

Édes reggeli, valódi sajttorta élmény, csupa egészséges összetevőből: Epres sajttortás zabkása

Az eperszezon alatt ez a finom, krémes, édes reggeli felér egy szelet valódi sajttorta élményével. De mivel csupa egészséges összetevőből készült, az alakunk miatt sem kell aggódni így a nyár közeledtével.

Napi ajánlatunk

Hideg, joghurtos őszibarackleves bazsalikompesztóval

Hideg, joghurtos őszibarackleves bazsalikompesztóval

A hideg gyümölcslevesek, amúgy is a nyári ebédek főszereplői, ez a bazsalikomos őszibarackleves biztos siker, a bazsalikom egyszerűen csodát tesz!
Íme a tiramisu nyári változata

Íme a tiramisu nyári változata

Gyümölcsös pohárdesszert, amiben fix a babapiskóta és a mascarpone, a változók: a gyümölcs, a kávé, a gyümölcslé, a tojás...

Top videók

Húsgolyó másképp! Sonkába tekerve, nyársra húzva, padlizsánkrémmel és korianderes joghurttal

A szinte unalomig ismételt húsgolyó új értelmet nyer, ha vékony, ízletes sonkába tekerve sütjük át. A mártogatókkal se spóroljunk, nyáron a friss zöldségek és fűszernövények dömpingje jó alkalmat ad arra, hogy akár kétféle krém is készüljön egyszerre.

Üde, nyárias tésztaétel, melyet a citrom frissítő íze tesz igazán ellenállhatatlanná!

Arra az egyre figyeljetek, hogy elkészítéséhez mindenképp kezeletlen héjú citromot használjatok!