Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
A kép illusztráció

Ma Kukorica Fritter Nap van!

Ezért készítsük mi is ezt a receptet vacsorára
2017. July 16.

Hozzávalók

15 darabhoz
  • 3 csésze kukorica
  • 1 csésze liszt
  • 1 ek. cukor
  • 1 tk. sütőpor
  • só, bors
  • 2 tojás (finoman felverve)
  • 2/4 csésze tejszín
  • olaj kisütéshez
  • apróra vágott mogyoróhagyma és tejföl tálaláshoz

Elkészítés

Egy nagy tálban keverjük össze a kukoricát, lisztet, cukrot, sütőport, ½ tk. sót és ¼ tk. borsot. Keverjük bele a tojásokat, a tejszínt amíg egynemű masszát nem kapunk.

Tegyünk papírtörlőt egy tányérra, kenjük ki olajjal egy nagy serpenyő alját, azt tegyük fel közepes lángra. Ha forró az olaj, 2-3 ek-nyi tésztát kanalazzunk bele, egyengessük azokat kör formájúvá.

2-3 percig süssük a frittereket, majd fordítsunk rajtuk, süssük további 3 percig. Legyenek aranybarnák és jól átsültek. A kész frittereket tegyük a papírtörlővel bélelt tányérra, még melegen sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.

Addig folytassuk ezt, míg az összes tészta elfogy. Olajozzuk rendszeresen a serpenyőt. Tálaljuk a frittereket melegen medvehagymával, tejföllel.

Tipp: Fagyasztott kukoricát is használhatunk, viszont itassuk le róla a felesleges folyadékot, miután felolvadt.

forrás: justataste.com

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Kolbászos-kukoricakenyeres töltött pulykatekercs

Kolbászos-kukoricakenyeres töltött pulykatekercs

Már nincs hálaadás, de attól még ér pulykát enni.
Szilveszteri gyors: Kukoricatócsni mártogatóssal

Szilveszteri gyors: Kukoricatócsni mártogatóssal

Ha szilveszteri házibulit terveztek, érdemes pár gyors finomsággal készülni, ami a vendégek egész este csipegethetnek a sok koktél és pezsgő mellé.

Napi ajánlatunk

Top videók