Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Ludaskása Rosenstein módra

Rosenstein Tibor és Róbert. Apa és fia, a Rosenstein étterem tulajdonosai. Tibor első generációs vendéglátó a családjában, meggyőződése, hogy kell a vehemencia és a temperamentum a konyhába is. Talán ennek is köszönhető, hogy idén az év vendéglőse lett. Fia, Róbert szeretné tovább vinni és fejleszteni mindazt, amit édesapja megteremtett. Szereti, ha egy étel egyszerű, könnyen befogadható, a tálalás pedig letisztult és kifinomult. Az idén harmadik születésnapját ünneplő GoodFood magazinban, egy igazi, hamisítatlan zsidó fogást készítettek.
2016. május 21.

Hozzávalók

6 adag
  • 1,5 kg libaaprólék (szárnytő, nyak, láb, zúza, far-hát)
  • 50 dkg rizs
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg libazsír
  • 20 dkg vegyes zöldség
  • 10 dkg csiperkegomba
  • majoránna

  • bors
  • gyömbér

Elkészítés

Rosenstein2Vágjuk nagyobb darabokra a megtisztított liba­aprólékot és készítsünk belőle ragut a következő módon: pirítsuk meg 5 dkg zsíron a finomra vágott hagymát és a zúzott fokhagymát. Tegyük hozzá az aprólékot, öntsük fel vízzel, sózzuk, borsozzuk, és szórjuk bele a majo­ránnát és a reszelt gyömbért. Fedővel takarjuk le, és pároljuk félpuhára.

Adjuk hozzá a kisujjnyi vastagra vágott zöldséget, a szeletelt gombát és fedő alatt főzzük még tovább.

Egy serpenyőben 5 dkg zsíron forrósítsuk meg a rizst, öntsük hozzá a libaraguhoz, majd öntsük fel annyi forró vízzel, hogy a lábosban kétszeres mennyiség legyen. Ha felforrt, ízesítsük, és fedő alatt sütőben pároljuk készre.

Tálaláskor 1-1 szelet sült libamájat is tehetünk mellé.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Rost Andrea kedvence: gránátalmalében pácolt pulyka pirított polentával és vackorral

Rost Andrea kedvence: gránátalmalében pácolt pulyka pirított polentával és vackorral

Rost Andrea nem is olyan régen, második férjének köszönhetően lett a gasztronómia és a főzés szerelmese. Ráérzett az öröm ízére, amit az elkészült étel és a család jóllakatása adhat. Az idén 3 éves GoodFood magazinban megjelent receptje is nagy népszerűségnek örvend szerettei körében.
Gránátalmás máktorta Hegyi Barbarától

Gránátalmás máktorta Hegyi Barbarától

Hegyi Barbara egyike azon hírességeknek, akik az idén 3 éves GoodFood magazinban szenzációsat főztek. A színésznő köztudottan jártas a konyhában, ez a gránátalmás máktorta is bármelyik napunkat bearanyozhatja.
Borjúbélszín-carpaccio madársalátával- Kovács Kati kedvence

Borjúbélszín-carpaccio madársalátával- Kovács Kati kedvence

Kovács Kati kajakkirálynőről legtöbbet sporteredményei, manapság pedig kislánya születése kapcsán hallottunk. Azt viszont kevesen tudják, hogy a konyhában is jól elboldogul. A főzési alapokat édesanyja és nővérei mellett sajátította el, de külföldi útjai során sok új kulináris hatás érte. Egy ilyen receptet osztott meg az, idén 3. születésnapját ünneplő, GoodFood magazinnal is.

Napi ajánlatunk

Top videók

Almás kalácspuding

Krémes és gyümölcsös, télies ízű és illatú kalácspuding. Vegyétek ki a sütőből, hintsétek meg porcukorral, és tálaljátok azon melegében!

Nutella imádók figyelem! Ezt a kekszet ki kell próbálnotok!

Sokak kedvenc mogyorókréme nemcsak kanalazva vagy kalácsra kenve finom, hanem szaftos kekszet is készíthetünk belőle