Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Lisztmentes túrós-szilvás pite

Habkönnyű és gluténmentes
2018. November 2.

Eredetileg annyi volt a fejemben, hogy túrós-szilvás sütit szeretnék készíteni. Aztán ahogy kevertem ki a tésztát, beugrott, hogy ebből bizony ki fogom hagyni a lisztet. Így a gluténérzékenyeknek is kedvez a recept, alacsonyabb a kalóriatartalma, nem utolsó sorban pedig extra könnyű, habos sütit fogtok majd kivenni a sütőből. Egy fontos: hagyjátok jól kihűlni, csak ezt követően szeleteljétek fel.

Hozzávalók

6 nagyobb szelethez
  • 50 dkg túró (akár zsírszegényből is készülhet)
  • 4 tojás
  • 10 dkg cukor (nyugodtan cserélhető édesítőszerre, nyírfacukorra)
  • 1 vaníliarúd kikapargatott magjai
  • fél citrom (bio) lereszelt héja
  • 20 dkg görög joghurt
  • 20 dkg szilva

Elkészítés

A túrót áttörjük.

A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéket lágy habbá verjük.

A tojássárgájákat kikeverjük a cukorral, a vaníliamagokkal, a citromhéjjal, az áttört túróval és a görög joghurttal. Végül óvatosan, spatulával hozzáforgatjuk a tojásfehérjehabot. A masszát nagyobb méretű, sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk (ne legyen túl magas!).

A szilvákat megmossuk, kimagozzuk, felcsíkozzuk. A gyümölcscikkekkel kirakjuk a sütemény tetejét, majd 170 °C-ra előmelegített sütőben kb. 45-55 percet sütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni, csak ezt követően szeleteljük fel.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Töltött kagylótészta

Töltött kagylótészta

A tészta világnapjára
Póréhagymás-kolbászos rozslepény

Póréhagymás-kolbászos rozslepény

Akár egy adventi vásárban is megállná a helyét.
Zsályás sütőtökpalacsinta

Zsályás sütőtökpalacsinta

A sütőtök a zsályával remek párost alkot.

Napi ajánlatunk

Top videók