Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Lisztmentes banánkenyér

2016. November 6.

Hozzávalók

  • 3 közepes, érett banán
  • 2 csésze nagy szemű zabpehely
  • 2 nagy tojás
  • ¼ csésze tiszta juharszirup
  • 1 teáskanál szódabikarbóna

Elkészítés

1. Melegítsük elő a sütőt 175 fokra. Vékonyan vajazzunk ki egy 11×22 cm-es sütőformát, és tegyük félre.

2. Tegyük az összes hozzávalót a késes robotgépbe, és alaposan dolgozzuk össze. Öntsük a tésztát az előkészített sütőtálba. (A tetejére tehetünk banánszeleteket.) 20-25 percre tegyük az előmelegített sütőbe. Tűpróbával ellenőrizzük.

3. Hagyjuk a formában teljesen kihűlni. Hűtőszekrényben, légmentesen lezárva tároljuk. 

 

Forrás: thebakermama.com

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Uzsonnázós banánkenyér csokoládéval

Uzsonnázós banánkenyér csokoládéval

Egy óra alatt elkészülhet, és mindenkinek kedvence lehet ez a banános, csokoládés sütemény.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!