Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Lila káposzta saláta kéksajttal és körtével

Adásban volt: 2013. September 12.
A recepthez tartozó videó
Káposztasaláta, ami bármilyen ételnek méltó kísérője lehet. Készítsünk mellé egészben sült szűzpecsenyét!
2015. December 2.

Hozzávalók

  • 1/2 fej lila káposzta

  • bors
  • 3 dl tejföl
  • 10 dkg kéksajt
  • 2 tk magos mustár
  • 3 körte
  • pár szem zölddióbefőtt

Elkészítés

A káposztát legyaluljuk, besózzuk, és a sóban kb. 10 percig állni hagyjuk. Közben elkészítjük az öntetet. Egy doboz tejfölben elkeverünk 2 evőkanál olívaolajat, sózzuk, borsozzuk. Hozzáadunk két teáskanálnyi magos mustárt, és belemorzsoljuk vagy reszeljük a kéksajtot. A káposztát kinyomkodjuk és leöblítjük, majd beleforgatjuk az öntetbe. Feldaraboljuk körtéket és ezeket is belekeverjük a salátába. Végül a tetejére zölddióbefőttet darabolunk, így tálaljuk.

 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Mautner Zsófi

Mautner Zsófi receptje

Szerkesztőink kedvencei

Egyben sült szűzpecsenye

Egyben sült szűzpecsenye

Egyik oldal, fordít, másik oldal, lefed. Nem kell több fél óránál, és tökéletes lesz a szűzpecsenye.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!